11 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Kauneushoitola Kaunottaressa puhaltavat uudet tuulet!

Soinin keskustassa toimivalla Kauneushoitola Kaunottarella on edessään positiivisten muutosten vuosi. Yrittäjät Annika Mäki ja Tiia Mattinen kertovat Tiian äitiysloman tuovan toimintaan uusia tuulia.

– Ennen äitiyslomaa mietimme, kuinka kosmetologipalvelut Tiian poissa ollessa järjestetään. Emme halunneet, että palveluihin tulisi mitään taukoa. Haluamme, että asiakkaat saavat meiltä samat tutut palvelut jatkossakin, yrittäjät kertovat.

Ratkaisu tilanteeseen löytyi yrittäjän oppisopimuskoulutuksesta, jota tarjoaa Vaasan ammattioppilaitos. Annika päätti lähteä opiskelemaan kosmetologiksi oppisopimuksen kautta ja Tiia tulee toimimaan hänen mentorinaan kaksivuotisen koulutuksen ajan.

MAINOS

– Koulutus toteutetaan työn ohessa ja saan hyväksi luettua paljon merkonomin tutkinnostani, sekä yrittäjän ammattitutkinnosta, jonka opinnot sain juuri päätökseen. On hienoa, että Tiia suostui mentorikseni, meillä on molemmilla samanlainen linja työn laadun suhteen ja töitä onkin ollut paljon molemmilla, Annika kertoo.

Ohjausta ja arviointia

Käytännössä Tiia ohjaa, arvioi ja opastaa Annikaa kosmetologin työssä. Myöhemmin hän on mukana myös näyttötöissä oppilaitoksen opettajan kanssa.

– Kevätlukukauden päättyessä olen opiskellut kasvo-, käsi- ja jalkahoitoihin liittyvät asiat. Asiakastöitä alan tehdä pikkuhiljaa ja niistä tiedotamme sitten tarkemmin Kaunottaren Facebook-sivuilla. Syksyllä opiskeluihin tulevat mukaan muun muassa vartalohoidot.

– Tiia on alkuun mukana asiakastöissä opastamassa muun muassa ihotyyppien tunnistamisessa sekä sopivien tuotteiden ja hoitojen valitsemisessa. Kaunotar on jatkossakin auki tuttuun tapaan arkisin ja välillä viikonloppuisin sopimuksen mukaan. Yhden illan viikossa olen opiskelemassa Vaasassa.

Naisten yhteistyö yrityksessä on ollut molempien mielestä hienoa, osaamista on voitu jakaa puolin ja toisin ja se on osoittautunut eduksi myös laajalle asiakaskunnalle, joka saapuu Soiniin ympäri maakuntaa.

– Yhä uudelleen palaavat asiakkaat ovat meille merkki siitä, että teemme työn hyvin ja otamme asiakkaan huomioon – hän on meille tärkeä. Koulutus tuo monipuolisuutta omaan ammattitaitooni ja uusia mahdollisuuksia jatkoa ajatellen, Annika kertoo.

– On kulunut yhdeksän vuotta ensimmäisestä ripsienpidennyskoulutuksestani. Ripsien teko on ergonomisesti erittäin haastavaa ja lisäksi siinä ollaan koko ajan tekemisissä liimahöyryjen kanssa.

– Kosmetologin ammattipätevyys tuo vakaan pohjan yritystoiminnan jatkumiselle kauneudenhoidon parissa, jos en syystä tai toisesta pystyisikään enää ripsiä tekemään.

– Ripset ovat kuitenkin edelleen ykkösjuttuni ja viime huhtikuussa käymäni kisa oli upea kokemus. Osallistuin kansainväliseen kilpailuun ja sijoituin Lash Art-sarjassa kolmanneksi.

Mahdollisuus yrittäjille

Kolme vuotta kosmetologina työskennellyt Tiia kertoo ottavansa mentorin tehtävän innokkaana ja ilomielin vastaan.

– Minua näkee edelleen täällä hoitolalla aina silloin tällöin, en ole katoamassa mihinkään. Ja loman jälkeen jatketaan, kuten ennenkin, Tiia lupaa.

Naiset vihjaavat, että nyt hoitolasta vapautuvaa tilaa voi vuokrata Tiian äitiysloman eli noin vuoden ajan ja sillä tavoin kokeilla, josko omalle palvelulle olisi kysyntää.

– Kaikki, jotka tarjoavat tähän meidän hoitolan henkeen sopivaa palvelua, kuten vaikkapa hierojat, ovat tervetulleita vuokraamaan tilaa. Tässä on helppo kokeilla yrittäjän elämää ja tiedotus hoituu Kaunottaren nimissä.

– Odotamme innolla vierailevia tähtiä tiloihimme, joten yhteyttä kannattaa ottaa rohkeasti.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät