Soinin kunta ei hyväksy Elämyskeskuksen vaatimuksia

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunnanhallitus vastasi kokouksessaan Erämaan Elämyskeskukselta saamiinsa kirjelmiin.

Elämyskeskus on 18.12. jättänyt kirjelmän yhteistyöstä ja lisäksi 5.1. sähköpostilla lisäreklamaation.

MAINOS

Yhteydenotoissa mm. vaaditaan Keskitalo -tilan vuokran alennusta, ilmoitetaan ettei tilityksiä lipputuloista/välinevuokrista ei tulla tekemään, vaaditaan kunnalta lisätyövoimaa rinteen pyörittämiseen ja että kunnan tulisi ostaa erilaisia palveluja 40000 eurolla vuodessa.

Yritys on toimittanut kunnalle 40000 euron ostopalvelulaskun ja 35300 euron laskut vahingonkorvauksena niiltä päiviltä, kun rinne ei yrityksen mukaan ole voinut olla toiminnassa kunnan puutteista johtuen. Kunnan toimista on tehty myös tutkintapyyntö.

Kunnanhallitus merkitsi tilanteen tiedokseen ja päätti ilmoittaa Erämaan Elämyskeskukselle, että kunnanhallitus ei hyväksy vuokrasopimuksen muutosta siten, että Keskitalo -tilan vuokra alenisi.

Jorma Leppäniemi on saanut Keskitalon asuinrakennuksen avaimet 15.11 sillä perusteella, että vievät sinne pakastimia. Tilan käytöstä ei ole sopimusta.

Asumiskäytöstä tehdään vuokrasopimus, joka perustuu kunnan yleiseen vuokratasoon, kunnes muusta toiminnasta sovitaan. 15.11-31.12. välisestä ajasta on toimitettu lasku, jonka eräpäivä oli 15.1. Lisäksi peritään kahden kuukauden takuuvuokra.

Kunnanhallitus totesi lisäksi, että kunta on tarjonnut yritykselle opastusta toimintaan sopimuksen mukaisen määrän ja kunta on opastuksen lisäksi järjestänyt arkipäivisin työväkeä lumetukseen.

Yrityksen haluamaa lisähenkilöä aina rinteen aukioloajaksi ei ole sopimuksissa luvattu.

Kunnanhallitus toteaa edelleen, että yritys on keväällä 2019 tehnyt sähköpostilla esityksen 40000 euron vuosittaisista ostopalveluista, mutta esitystä ei ole hyväksytty.

Ainoa hyväksytty ostopalvelu olisi 4.11. hyväksytyssä sopimuksessa kohta, jossa kahden kuukauden vuokra voidaan neuvotella esimerkiksi oppilaiden laskettelulippuihin. Siten lähetetty 40000 euron ostopalvelulasku on aiheeton.

Myös vahingonkorvauslaskut ovat aiheettomia. Sopimuksen mukaan kunnalla ei ole korvausvelvollisuutta kone-, laite ym. rikkoutumista johtuneista tulonmenetyksistä. 18.12. päivän tilannetta vahingonkorvauksen osalta vielä selvitellään.

Lisäksi kunnanhallitus pyytää yritykseltä puuttuvia asiakirjoja ja selvityksiä, mm. selvitystä hissivastaavasta, Jorma Leppaniemen valtakirjaa ja turvallisuusasiakirjaa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKevään veroilmoitusaika alkaa
Seuraava artikkeliA-katsastuksen katsastustoiminta loppuu Alajärvellä