8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Arjen ruokavalinnat ja ilmastonmuutos esillä ilmastoillassa

Ilmastonmuutos puhututtaa niin kuluttajia kuin ruoantuottajia. Ilmastoillassa Seinäjoella nostetaan keskusteluun arjen ruokavalinnat ja se, kuinka kuluttaja voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja maatalouden ilmastotekoihin.

– Kuluttaja on ilmastokeskustelussa hämillään. Kysymyksiä herättää moni asia, kuten se, kannattaako valita millaista ruokaa lautaselle ja missä tuotettua, toteaa MTK Etelä-Pohjanmaalta Ari Perälä.

MAINOS

– Esimerkiksi se, valitako kotimaassa tuotettua ruokaa vai ulkolaista luomua lautaselle voi olla asia, jonka kanssa kaupanhyllyllä käydään pohdintaa.

Kuluttajan ruokavalinnoilla on vaikutusta myös kotimaiseen ruoantuotantoon. Tietynlaisilla valinnoilla on mahdollista vaikuttaa muun muassa siihen, kuinka ilmastoystävällisesti ruokaa Suomessa tuotetaan.

– Vuosittain suomalainen kuluttaja ostaa ruokaa liikaa, ruoasta 23 kiloa päätyy roskikseen. Yksi yksinkertainen ilmastoteko kuluttajille on vähentää omaa hävikin määrää, kertoo Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisista Terhi Välisalo.

Ilmastoillan paneelissa äänessä ovat Luomuliiton pj. Pauli Talvitie, Maidontuottaja Merja Keisala, MTK:n ympäristöjohtaja Liisa Pietola, ProAgria Keskusten liiton johtava asiantuntija Sari Peltonen, ProAgria Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Henri Honkala ja MTK:n toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemi. Paneelin vetää Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Terhi Välisalo.

Paneelia voi seurata myös livestriimauksen kautta ProAgrian Youtube-kanavan kautta.

Ilmastoilta pidetään torstaina 19.3. kello 17-19 Seinäjoella Apila-kirjaston Jaaksi-salissa.

Ilmastoillassa puhutaan arjen ruokavalinnoista ja suomalaisesta ruoantuotannosta selkokielellä kuluttajille.

Kuinka voit itse arjen ruokavalinnoilla vaikuttaa ilmastonmuutokseen? Kannattaako valita kotimaista ruokaa vai ulkolaista luomua lautaselle? Miten omat valintani vaikuttavat suomalaiseen ruoantuotantoon?

Tilaisuuden järjestävät yhdessä MTK Etelä-Pohjanmaa ja ProAgria Etelä-Pohjanmaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät