-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Karstulan Kivan Aho ja Oikari klassisen voimanoston SM-kilpailuissa

Klassisen voimanoston SM-kilpailut järjestettiin viime viikonloppuna 13.-15.3. Oulussa. Kilpailuihin osallistui kaksi Karstulan Kivan voimanostajaa: Soinissa asuva Laura Aho ja kyyjärveläissyntyinen Susanna Oikari.

Oikari kilpaili sarjassa N72 ja Aho N+84.

MAINOS

Oikari sijoittui sarjassa N72 kuudenneksi yhteistuloksella 390 kiloa (jalkakyykky: 130kg, penkkipunnerrus: 80kg, maastaveto: 180kg). Hän paransi yhteistulostaan 25 kiloa huhtikuun 2019 Opiskelijoiden SM-kilpailuista, jotka ovat edelliset kisat, joissa nainen on nostanut kaikki kolme lajia kattavan kilpailun.

Oikari oli pudottanut ennen kilpailua painoa n. 6,5 kiloa kolmen viikon takaisista klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailusta, mitkä nosti sarjassa N84. Tämä saattoi vaikuttaa kyykky- ja penkkipunnerrustuloksiin.

Oikarin itselleen asettama tavoite 400 kilon yhteistulos ei aivan toteutunut, mutta ei se kaukanakaan enää ole.

400 kiloa on sarjan N72 Suomen Voimanostoliiton asettama EM-osallistumis A-raja, joskin EM-edustajat valitaan paremmuusjärjestyksessä. Sarjan N72 osallistujamäärä oli tänä vuonna suuri. Sarjassa oli jopa 22 nostajaa.

Laura Aho sijoittui sarjassa N+84 kuudenneksi yhteistuloksella 380 kiloa (kyykky: 130kg, penkkipunnerrus: 90kg, maastaveto: 160kg).

Aho on panostanut viime kuukausina vahvasti penkkipunnerrukseen. Penkkipunnerrustulos 90 kiloa on sama kuin hänen kolme viikkoa sitten järjestetyissä klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailuissa tekemä henkilökohtainen kilpailuennätyksensä.

Ahoa valmentaa karstulalainen Ilkka Västi, joka seurasi kilpailua paikan päällä, toimien Ahon huoltajana.

Laura Aho suunnittelee kilpailevansa seuraavan kerran 6.6. Kokkolassa järjestettävissä kansallisissa klassisen voimanoston kilpailuissa. Oikari aloittaa viikon päästä turkulaisen Sari Uskin voimanosto- ja fitness -valmennuksessa.

Myös hänellä on alkusyksystä edessä kansalliset klassisen voimanoston kilpailut, tulosrajan tekemiseksi vuoden 2021 SM-kilpailuihin.

Paikalliset yritykset ovat tukeneet Karstulan Kivan voimailujaoston toimintaa. Jaoston yhteistyökumppaneita vuonna 2020 ovat: Bellapipe Oy (Karstula), Betset Oy (Kyyjärvi), Elintarviketukku A. Piipponen Oy (Soini), Hierontapalvelut Aki-Matti Rantala (Lehtimäki), Hiiltek Oy (Lehtimäki), Hirsityö Heikkilä Oy (Karstula), Karstula Punttis, Karstulan Pala-Aitta, Karstulan Sisustus Ky, Konttiaho Highland Ranch (Karstula), Lennun Tupa (Lehtimäki), Lounas-Kahvila Hertta (Karstula), Mäkelän Maitotila / Reijo ja Virpi Kantonen (Pylkönmäki), OnSteel Oy (Karstula), OP Lehtimäki, Paino-Pekka (Karstula), Parturi-Kampaamo Free Way (Karstula), Pekka Pihala Oy (Karstula), Peuran Liikenne Ky / MatkaPeura (Soini), Puutyöt J. Vähäsoini (Soini), Taipaleen Teräs Oy (Kyyjärvi), Taksi Juha Petri Jokiaho (Lehtimäki), Trove Huonekalu Oy (Alajärvi), Valwood Oy (Karstula), Viispiikkinen (Karstula) ja Ärräpää (Karstula).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät