Harjun Auto palvelee niin kolarikorjauksissa kuin vuokra-auton tarpeessa

Alajärven Koskenvarrella sijaitseva kolarikorjaamo ja automaalaamo Harjun Auto Oy on perheyritys toisessa polvessa.

– Yrityksen perustivat vaimoni Helin vanhemmat Raimo ja Aulikki Harju vuonna 1991, eli kohta 30 vuotta olemme tehneet autojen kolarikorjauksia ja maalauksia. Toimimme yhteistyössä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa ja palvelemme myös yksityisasiakkaita ja yrityksiä.

MAINOS

– Vuonna 2017 teimme sukupolvenvaihdoksen ja päästimme Raimon ja Aulikin viettämään ansaittuja eläkepäiviä, kertoo nykyinen yrittäjä Juha Kuoppala.

Omien mopojen ja mönkijöiden korjaukset Aapolta hoituvat jo itsekseen!

Juha oli tullut yritykseen työhön jo 2011, missä hän opiskeli samalla oppisopimuksella autokorimekaanikoksi ja automaalariksi. – Työ täällä ja asiakkaat olivat tulleet minulle tutuksi jo silloin, kun yrittäjäksi ryhtymisen aika koitti.

Autojen parissa Juha on viettänyt koko ikänsä ja nuorempana jän ajoi jokamiesluokkaa Lappajärven UA:ssa, mistä hän on kotoisin. Ennen Harjun Autoon siirtymistä Juha työskenteli metallialalla koneistajana kymmenen vuoden ajan.

Yrittäjinä Juha ja vaimonsa Heli ovat olleet pian kolmen vuoden ajan. – Heli hoitaa kaikki yrityksen toimistotyöt ja minun lisäkseni hallissa apuna toimii vielä appiukkoni Raimo sekä innokas autokorjaaja, 8-vuotias poikamme Aapo.

Aapo on korjaillut hallissa ”autoja” siitä asti, kun on oppinut kävelemään ja hänellä onkin jo paljon tuttuja asiakkaita, joiden kanssa juttu luistaa aina tavatessa. Nykyään Aapolta myös sujuvat monenmoiset korjaustyöt, vaikka tokikaan asiakkaiden autoihin hän ei vielä saa mennä koskemaan.

Omien mopojen ja mönkijöiden korjaukset Aapolta hoituu jo itsekseen, Juha kehaisee ja kertoo, että Raimo-vaari antaa mielellään oppia nuorelle polvelle.

Monipuoliset palvelut

Harjun Auton palveluja ovat vakuutusyhtiöille tehtävät ajoneuvojen vahinkotarkastukset, kolarikorjaukset, automaalaukset, tuulilasinvaihdot, renkaat ja rengastyöt, ilmastointihuollot sekä pienet huoltotyöt.

– Uusimpana palveluna olemme aloittaneet henkilöautojen vuokrauksen. Vuokraamme autoja koko Järviseudun alueella kaikille autoa tarvitseville, oli kyse muutamasta tunnista useampaan päivään tai viikkoon.

– Meiltä saa myös vuokrattua sijaisauton kaikkien auton korjausten ja huoltojen ajaksi, oli auto sitten korjattavana tai huollettavana missä tahansa. On ollut mukavaa huomata, että vuokrauspalvelumme ovat löytäneet niin yksityiset autoilijat esimerkiksi päivän kauppa- tai lääkärireissulle kuin yrityksetkin pitemmille työmatkoille.

Kuluva kevät on alkanut erikoisissa merkeissä korona-viruksen aiheuttamien muutosten vuoksi myös Harjun Autossa. – Meidän työhömme rajoitukset ja karanteenit eivät ole onneksi vielä vaikuttaneet, muuten kuin siten että kaikki kolme lastamme ovat tällä hetkellä kotona. Kaksi kotiopetuksessa ja yksi kotona päivähoidosta. Tämä vaatii vähän järjestelyjä, kuten kaikilla meillä pienten lasten vanhemmilla tällä hetkellä.

– Alkuvuoden liukkaat kelit ja niiden myötä syntynyt työsuma alkaa pikkuhiljaa helpottaa ja kevättä kohti mennään hyvillä mielin. Nyt kun aurinko paistaa ja päästään ohi kurakeleistä on hyvä aika autoa pestessä tarkistaa on autoon tullut talven aikana kolhuja ja naarmuja jotka olisi hyvä korjauttaa.

– Täyden palvelun kolarikorjaamona työ hoituu meillä vahinkotarkastuksesta valmiiksi asti. Asiakkaalle jää vain vahinkoilmoituksen tekeminen ja siinäkin autamme usein ja mielellämme, Heli ja Juha lupaavat.

– Olemme saaneet arvokasta oppia niin työhön kuin yrittäjinä toimimiseen Helin vanhemmilta ja toivottavasti voimme välittää samaa oppia itsekin jälkipolville, yrittäjät toteavat.

On hienoa, että yrityksemme on saanut näin pitkään palvella ja auttaa asiakkaitamme kolarikorjauksissa. Olemme saaneet kiitosta siitä että palveluja lisäämällä olemme pystyneetauttaa asiakkaitamme entistä monipuolisemmin. Toivomme, että ihmiset ottavat meihin rohkeasti yhteyttä oli kysymys mistä tahansa auton korjaukseen tai vuokraukseen liittyvästä asiasta!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version