-7.9 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

AP Rengastarvike palvelee monipuolisesti

Kevät ja syksy ovat evijärveläisessä AP Rengastarvike Oy:ssä kiireistä aikaa.

– Rengasasiat ja autonhuolto menevät käsi kädessä. Tietyt autonhuoltotoimet ajoittuvat kevääseen ja syksyyn, jolloin myös rengasralli on kiivaimmillaan, toteaa yrittäjä Ari Sulkakoski.

MAINOS

Vuonna 2007 perustetussa yrityksessä oli aluksi mukana toinenkin osakas, mutta vuodesta 2008 Ari Sulkakoski on toiminut yrittäjänä yksin. Yritys toimi aluksi Sulkakosken kotitilalla Jokikylässä, mutta 2017 toiminta siirtyi Evijärven keskustaan Kaustisentien varteen.

Tällä hetkellä yritys työllistää yrittäjän lisäksi kaksi ulkopuolista työntekijää. Sulkakosken avopuoliso, Pia Kansanaho, auttelee opintojensa ohessa yrityksen toimistotöissä.

AP Rengastarvikkeella on yritystilojen yhteydessä rengashotelli.

– Yrityksen toiminta painottuu ajoneuvojen korjaus- ja huoltotoiminaan. Rengashotelli on hyvä lisä toimintaan ja asiakkaalle helppoa ja huoletonta. Asiakas tulee meille vaihdattamaan renkaat, ja meiltä löytyy hyvin tilaa toisten renkaiden säilyttämiseen. Renkaat ovat rengashotellissa pestyinä ja pinossa. Jos on tarvetta, niin myymme uudet renkaat.

Yritys on kehittänyt toimintaansa Leader-hankkeella. Investointituella on hankitut rengaskone, tasapainotuskone, 2-pilarinosturi, 4-pilarinosturi sekä 3D-mallinen suuntauslaite.

– Investointituella oli meille erittäin tärkeä merkitys. Investointituen hakemista suunnittelevan yrittäjän kannattaa kuitenkin selvittää paljon asioita ja varautua myös siihen, että systeemistä johtuen voi mennä pitkäkin aika siihen, kun tuen viimein saa, Sulkakoski opastaa.

– Jos asiat eivät etene, kannattaa ottaa yhteyttä, eikä vain jäädä odottelemaa, lisää Sulkakoski.
AP Rengastarvike kuuluu Autoasi -korjaamoketjuun.

– Autojen uusi tekniikka vaati kouluttautumista. Sähköiset huoltokirjat ovat jo tätä päivää. Autoasi -korjaamoketjuun kautta pystymme kouluttamaan työntekijöitämme. Saamme myös varaosatoimituksia ketjun kautta. Autoasi -korjaamon määräaikaishuoltoihin ja korjauksiin kuuluu aina takuu, toteaa Ari Sulkakoski.

Yrittäjä on tyytyväinen yrityksen kehitykseen. Tulevaisuutta tarkasteltaessa yrittäjällä on suunnitelmia niin investointien, uuden työntekijän palkkaamisen, markkinoinnin sekä yritysten välisen yhteistyön suhteen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät