0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Jälleen uusi koronatartunta maakunnassa

Kaksi viikkoa kestänyt kausi ilman uusia koronavirustartuntoja päättyi maanantaina, kun Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin yksi uusi laboratoriovarmennettu koronavirustartunta.

Nyt keskiviikkoaamuna 6.5. todettujen tartuntojen määräksi sairaanhoitopiirissä ilmoitetaan 38, eli tartuntojen määrä on tiistain aikana jälleen noussut yhdellä.

MAINOS

Yhtään potilasta ei edelleenkän ole sairaalahoidossa.

Näytteitä on tutkittu tähän mennessä 1615 (6.5.2020 aamun tilanne). Testimäärät ovat kasvussa ja näytteitä otetaan kaikilla yhteistoiminta-alueilla. Tämän lisäksi näytteitä otetaan myös yksityispuolella.

Koronapandemia on entisestään tiivistänyt julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteistyötä. Sairaanhoitopiirin johdolla käydään säännöllisesti yhteistyöneuvotteluja, joissa sovitaan mm. Suomen hybridistrategian toimeenpanosta alueellamme. Sen pääperiaate on: testaa, jäljitä, eristä ja hoida.

Rajoitustoimia Suomessa kevennetään valtioneuvoston linjausten mukaisesti. Tähän perustuen sairaalan kahvilat Aronia ja Troppi avataan jälleen sairaalassa asioiville 1.6. Vierailurajoitukset sairaalan osastoilla pidetään voimassa toistaiseksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät