3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Nuoret kylille kesätöihin!

Eteläpohjalaiset Kylät ry haastaa nuorten kanssa työskentelevät tahot kannustamaan nuoria kesätöihin kylille.

– 4H-yhdistykset ja muut järjestöt, hankkeet, ohjaamot ja etsivä nuorisotyö voisivat kartoittaa oman toimialueensa maatiloilta ja muilta toimijoilta, millaista kesätyötä kylillä on tarjolla, sanoo Eteläpohjalaiset Kylät ry:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso.

MAINOS

– Ruokahuollon turvaaminen on yhteinen huolenaihe. Pandemiasta aiheutunut maatalouden työvoimapula uhkaa koko maailman elintarviketuotantoa, eikä Suomenkaan maataloutta voida pelastaa ulkomaisella työvoimalla. Nyt tarvitaan yhteisvastuuta.

Samaan aikaan nuorten muu kesätyötarjonta on käynyt yhä niukemmaksi. Kunnat ja yritykset ovat vähentäneet rajusti kesätyön tarjontaa. Entä jos kesätyö voisikin löytyä kotikylältä?

– Koulutyön katkaisuksi olisi terveellinen vaihtoehto muutaman viikon tai kuukauden pesti maataloustyössä. Hyvän mielen ja palkan lisäksi siitä kertyisi kokemusta ja työtodistus vastaisen varalle.

TE-palvelujen kautta kannattaa myös selvittää, mitä tukea työnantajat voivat saada nuorten työllistämiseen. Lisäksi kunnat ja erilaiset hankkeet tarjoavat työllisyyspalveluita, mutta tieto ei välttämättä leviä nuorten ulottuville ilman nuorisojärjestöjen, ohjaamoiden ja etsivän nuorisotyön aktivointia.

– Hyvä väylä työn tarjonnan ja kysynnän kohtaamiseen on myös Suomen Kylät ry:n, MTK:n ja ProAgrian perustama töitäsuomesta.fi-sivusto. Karttapohjainen palvelu toimii kännykällä, tabletilla tai tietokoneella.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät