Järvi-Pohjanmaalla keskivertoa paremmat yrityspalvelut

Mainos[adrotate banner="3"]
Klikkaa kuva suuremmaksi!

Alajärven, Lappajärven, Lehtimäen, Evijärven, Soinin ja Vimpelin Yrittäjien laatimassa tiedotteessa todetaan, että Suomen Yrittäjien teettämän Kuntabarometri 2020 -kyselyn kuntakohtaisten tulosten perusteella Järvi-Pohjanmaan alueen kunnat ovat arvioineet oman kuntansa yrityspalvelut Etelä-Pohjanmaan maakunnan ja koko maan keskiarvoa paremmaksi.

Tulosten perusteella tyytyväisyys yrityspalveluihin näytetään olevan korkeimmillaan Vimpelissä arvosanalla 3,68 (asteikko 1–5, 1=erittäin huono, 5=erittäin hyvä). Tulos on maakunnan kolmanneksi paras. Alajärveläiset yrittäjät ovat arvioineet yrityspalvelun arvosanalla 3,52 ja soinilaiset yrittäjät 3,17. Koko maan vastaava arvosana on 2,98 ja maakunnassa 3,16.

MAINOS

Kysely toteutetaan kahden vuoden välein. Koko maassa siihen on vastannut 10400 yrittäjää.

– Tuloksesta voi tulkita, että yrityksille kunnissa tarjottavat palvelut ovat keskivertoa parempia, kun verrataan muuhun maakuntaan ja koko Suomeen. Tuloksista näkyy, että Etelä-Pohjanmaan kunnat ovat saaneet ylipäätään hyviä arvosanoja yrityspalveluista, kun verrataan koko maahan.

– Järvi-Pohjanmaalla tulokset olivat tätäkin parempia, joten palvelut ovat yrittäjien mielestä kohdallaan, toteaa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien alueellisen toiminnan Järvi-Pohjanmaan kuntayhteistyön vastuuhenkilö Toni Harjula

Yhtiössä kasvua ja kehittymistä

Alajärven kaupungin sekä Soinin ja Vimpelin kuntien yrityspalvelut tuottaa Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy (JPYP). Tänä vuonna yhtiöön lähti mukaan myös Lappajärven kunta. Lisäksi Evijärven kunnan kanssa ollaan käyty neuvotteluita syksyn 2019 aikana liittymisestä Järvi-Pohjanmaan yhteiseen elinkeinoyhtiöön JPYP:n

– Saamani palautteen mukaan yrittäjät koko alueella ovat erittäin mielissään siitä, että yhtiö laajenee ja sitä kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Myös toimintaan ollaan oltu tyytyväisiä. Koronakriisissä elinkeinoyhtiöllä oli iso rooli yrittäjien eri tukipalveluiden käsittelyssä ja tiedottamisessa.

– Yhtiön hallinnoimia uusia hankkeita on alkanut tai alkamassa, joista on hyötyä yksittäisille yrityksille esimerkiksi aluemarkkinoinnin näkökulmasta. On tärkeää, että pienillä maaseutualueilla on yksi yhteinen nimittäjä, joka ajaa koko alueen etua ja vahvistaa koko seutukuntaa, Harjula lisää.

Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.

Vastausten keräysaika oli 16.2.–13.5.2020, ja siinä arvioitiin toiminnan kehittymistä viimeisen kahden vuoden aikana. Edellinen kysely toteutettiin alkuvuodesta 2018.

Järvi-Pohjanmaan alueen paikallisyhdistykset:

MAINOS
Edellinen artikkeliMäkelä, Moisio ja Ahonen Ankkurien asiantuntijakummeiksi
Seuraava artikkeliKirkkoherra ja kaupunginjohtaja mittelevät paremmuudestaan viiden lajin tempauksessa Alajärvellä!