MAINOS

Järvilakeuden kansalaisopiston uusi lukuvuosi käynnistyy

Epävarmassa ajassa tuttujen asioiden merkitys korostuu ja syksyn saapuessa postiluukkuihin kolahti jälleen odotettu Järvilakeuden kansalaisopiston opinto-opas.

Kimmo Aholan luennolla kuullaan miksaajan työstä Nightwishin maailmankiertueella.

Järvilakeuden kansalaisopisto järjestää toimintaa Evijärvellä, Kauhavalla ja Lappajärvellä.

MAINOS

Opinto-ohjelma on luettavissa myös verkkoversiona osoitteessa jarvilakeus.fi. Ilmoittautuminen kursseille käynnistyy keskiviikkona 26.8. kello 9 verkossa ja puhelimitse.

Ohjelma jakautuu nyt selkeämmin syys-, kevät- ja kesäkauteen. Myös opisto- tai liikuntapassin voi hankkia halutessaan erikseen syys- ja kevätkaudelle. Opiston uudet hankkeet Koneella koolle ja Kuntoloikka tarjoavat digiopastusta ikäihmisille sekä hyvinvointia liikunnan kautta kaikenikäisille.

Turvallisuus on huomioitu kurssien suunnittelussa ja toteutuksessa kattavasti. Kurssipaikoilla on mahdollisuus käsienpesuun ja/tai desinfiointiin ja myös välineiden puhdistamisesta huolehditaan.

Kursseille ei saa osallistua sairaana tai oireisena. Turvavälit huomioidaan. Ohjelmassa on yhä enemmän myös kokonaan tai osittain verkossa toteutettavia kursseja.

Uutuuskursseja laidasta laitaan

Syksyn ohjelmassa on paljon uutuuskursseja. Kauhavan koulukeskuksen kiipeilyseinään voi ottaa tuntumaa seinäkiipeilykurssilla ja Härmä-seuran kanssa remontoidaan vanhaa käräjätaloa. Moottoripyörät huolletaan MC Club Härmän kanssa. Tukihenkilö- ja tukiperhekurssi käynnistyy.

Leena Rissa (os. Renko) pitää paljon toivotun kuosisuunnittelukurssin.

Kulttuurikaverikerho alkaa kokoontua ja kaikille avoin kulttuuriretki suuntautuu Tampereelle.

Lapsiperheet voivat harrastaa mm. tonttusirkusta, kotisirkusta verkossa tai koko perheen treenejä. Lapsille alkaa koko vuoden kestävä kuvataidekurssi.

Vauvankin kanssa pääsee jumppaan. Äänenkäyttökurssi on hyödyksi erityisesti työssään paljon puhuville ja tarinateatterikurssilla muistot ja tarinat heräävät eloon näyttämöllä. Pin up-kurssilla opetellaan iloista asennetta ja itsensä hyväksymistä ikään tai kokoon katsomatta. Olutkurssilla tutustutaan eri maiden olutkulttuuriin.

Kuosisuunnittelukurssin opettajan Leena Rissan (os. Renko) valloittavat printit ovat tuttuja monista lastenvaatteista. Lasten ja nuorten netinkäyttöön pureudutaan MLL:n kanssa yhteistyössä järjestettävällä luennolla.

Ohjelmassa on luentoja myös muistisairaan kohtaamisesta, muinaismuistoista ja avaruudesta. Entä millaista on miksaajan työ Nightwishin maailmankiertueilla? Se selviää Kimmo Aholan luennolla.

Oikeus harrastamiseen kuuluu kaikille

Moni erityisryhmille suunnattu kurssi pystytään toteuttamaan normaalia pienemmällä osallistumismaksulla tai jopa ilmaiseksi Opetushallituksen myöntämän opintosetelirahoituksen turvin.

Lisäksi työttömät saavat alennusta kurssimaksuista ja Kaikukortilla voi maksutta osallistua kahdelle kurssille lukukauden aikana.

Opintosetelikursseja järjestetään mm. eläkeläisille, kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille ja pitkäaikaistyöttömille. Kurssiyhteistyö jatkuu kuntien sosiaali- ja terveystoimen, Ohjaamon ja etsivän nuorisotyön kanssa.

Syksyn 2020 uutuutena monia kursseja järjestetään työpaja Junkissa. Myös hoivakotien taidetuokiot jatkuvat koronarajoitusten niin salliessa opintosetelirahoituksen turvin.

 

MAINOS
Exit mobile version