1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Satuhoiva toi entisaikain kotihoidon Soiniin

– Haluan tarjota ihmisille vanhanajan kotihoivaa. Voin leipoa pullataikinan, jos niin halutaan, tai tulla avuksi emännälle. Voin huolehtia myös lääkejaosta, asiointiavusta ja kaikesta sillä välillä, kertoo tuore soinilainen yrittäjä Satu Ritala-Latvala.

Satu aloitti yrittäjänä elokuun alkupuolella perustamassaan Satuhoiva -nimisessä yrityksessä. Hän tarjoaa kotihoidon palveluja Soinin kunnan alueella niin ikäihmisille, vammaisille kuin vaikkapa apukäsiä tarvitsevalle lapsiperheellekin. Myös omaishoitajien sijaistamiset ovat yksi mahdollinen työsarka.

MAINOS

Yrittäjäksi Satru lähti työskenneltyään sitä ennen yli kymmenen vuoden ajan hoitoalalla lähihoitajana. Hän on ollut työssä Kuusiolinnan Terveydellä ja kokoajan mielessä on pyörinyt ajatus yrittäjyydestä.

Satun puoliso Tommi on niin ikään yrittäjä, joka korjaa kaikenlaista missä on moottori, joten yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet olivat tulleet läheltä tutuiksi.

Nyt Satu koki, että nuorinkin lapsista on jo siinä iässä, että yrittäjyydestä tuli todellinen vaihtoehto. – Tuntuu sille, että tälle toiminnalle on paikkakunnalla tarvetta, sillä ensimmäisinä viikkoina vastaanotto on ollut hyvä, Satu kertoo.

Yksi vahvuus yrittäjällä on se, että koska Satulla on lääkeluvat, voi hän huolehtia myös lääkejaoista, eikä asiakkaan välttämättä tarvitse ottaa mitään muuta palvelua, kuin sovittu lääkejako asiakkaan toiveen mukaan vaikkapa kerran tai kaksi kuussa.

– Yleensäkin kaikki palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan. Halusipa asiakas sitten avun ruoanlaittoon, siivoukseen tai muihin kodin askareisiin, pesuapua itselleen tai asiointiapua, niin kaikki tehdään sovitusti ja sovittuna aikana. Pesuapua saa illallakin, jos haluaa käydä suihkussa ennen nukkumaan menoa, Satu lupaa.

Uuden asiakkaan kanssa Satu tekee aina kirjallisen hoito- ja palvelusuunnitelman, jota tehdessä omaisetkin voivat olla paikalla. Sopimuksessa kirjataan asiat joita tehdään ja miten usein.

Palvelusopimusten tekeminen ei sulje pois sitä, että apua saa myös kertaluonteisiin tarpeisiin, kenenkään ei tarvitse heti sitoutua pitkäaikaisiin sopimuksiin.

Satuhoivan tarjoamista palveluista voi saada kotitalousvähennyksen tai eläkkeensaajan hoitotuen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät