-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Arpaisten upeissa harjumaisemissa patikoidaan ensi lauantaina

Arpaisten patikka järjestetään lauantaina 12.9. jo 26. kertaa. Vuosien varrella tapahtuma on muuttanut jonkin verran muotoaan, mutta oleellista siinä on mahdollisuus patikoida pitkäkin, 28 kilometrin siivu hyvässä seurassa ja hyvän huollon turvaamana.

Tänä vuonna järjestelyjä on varjostanut maamme koronatilanne, mutta tilanne näyttää nyt onneksi sille, että tapahtuma saadaan pidettyä (juttu jatkuu merkin jälkeen).

MAINOS

– Pullonkaulana ovat linja-autokuljetukset Soinin Yhteistalolta lähtöpaikoille, toteaa Soinin kunnan liikuntasihteeri Janne Kujala. – Seuraamme ohjeistuksia tarkkaan ja ainakin tulemme jakamaan aamulla maskit linja-auton kyytiin nouseville.

Patikan reittivaihtoehdot ovat tutut. Läskilammelta Yhteistalolle voi taivaltaa 14 kilometriä, Löytömäestä taas matkaa tulee 19 ja Arpaisilta täydet 28 kilometriä. Kaikkiin näihin lähtöpaikkoihin starttaa kuljetus Yhteistalolta aamulla kello 9. Kello 8-8.30 välillä osallistujien pitää ilmoittautua Yhteistalolla.

Jussi Roponen lahjoittaa jokaiselle patikkaan osallistuvalle Naapurin Kaisa -levynsä.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty 3,5 kilometrin koko perheen minipatikka Parviaisilta Kaihiharjuun on mukana ohjelmassa myös tänä syksynä. Minipatikointi tapahtuu Hermannin polkua pitkin Kaihiharjun ruokailupisteelle. Ruokailun jälkeen on linja-autokuljetus takaisin Yhteistalolle.

Minipatikan kuljetus lähtee kello 11 ja ilmoittautua tulee kello 10.30 mennessä.

Kujala ja Parviaisen kyläyhdistyksen sekä Saurunseudun maa- ja kotitalousnaisten väki lupaavat, että myös tänä syksynä reitin varrella on mitä mainioin huolto. Mehupisteistä saa juotavaa ja lounaaksi on hernekeittoa. Matkan varrella myydään lisäksi kahvia ja pikkupurtavaa.

Patikan jälkeen on saunomis- ja uintimahdollisuus liikekeskuksen tiloissa.
Patikkaan ennakkoilmoittautuminen on 7.9. mennessä ja järjestäjät toivovat mahdollisimman monen mukaan tulevan ilmoittautuvan ennakkoon. Näin siksi, että ennakkoilmoittautuneiden määrä antaa osviittaa järjestelyihin, jotta päästään käsitykseen muonitusten ja kuljetusten tarpeesta.

Ennakkoon ilmoittaen mukaan pääsee paikan päällä tapahtuvaa ilmoittautumista huokeammin. Ennakkoon maksu on 25 euroa, alle 18 -vuotiaat 20, perhepaketti 60 sekä ryhmämaksu 20 euroa per henkilö. Paikan päällä hinta on 35 euroa, alle 18 vuotiaat 25 ja perheet 75 euroa. Ryhmämaksuja ei paikan päällä enää oteta.

Minipatikan hinta on kymppi aikuiselta ja vitonen lapsilta.

Hinnat sisältävät kuljetukset, mehupisteet, maastoruokailun, saunan ja uinnin, palkintoarvonnat, kunniakirjat ja Arpaisten patikka logolla varustetun sytyttimen.

Tänä vuonna erikoisuutena on se, että jokainen osallistuja saa Jussi Roposen lahjoittaman levyn ”Naapurin Kaisa”, joka sisältää kappaleen Arpaisten laulu.

Hyvä talkooporukka

Viime vuonna Arpaisten patikassa oli ennätysosanotto, peräti 257 patikoitsijaa. Yli 200 ihmistä patikka on vetänyt lähes joka vuosi.

Patikan osallistujista viime vuonna 56 oli Soinista ja 201 muualta – osa hyvin kaukaakin Helsinkiä myöten.

Arpaisten patikka onkin suuri soinilainen voimainponnistus, sillä yksin tapahtumapäivänä talkoolaisia tarvitaan mukana työssä noin 40. Janne Kujala toteaakin, että patikan järjestäminen ei olisi mahdollista ilman hyvää, jo vuosien ajan tapahtuman järjestelyihin sitoutuneita talkoolaisia.

Tänä syksynä patikkaa saadaan viettää hyväkuntoisilla reiteillä. Käyttäjiä reitillä on tänä kesänä ollut todella paljon, suurin osa on liikkunut maastopyörillä.

Arpaisten reitin kunnosta on koko kesän ajan saatu käyttäjiltä hyvää palautetta, mutta vielä ennen tapahtumaa reitti tarkastetaan.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät