-3.9 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Vie vanhus ulos -kampanja muistuttaa – ulkoilu vahvistaa iäkkään terveyttä

Koronaviruspandemian myötä monen yli 70-vuotiaan toimintakyky on heikentynyt ja pelko lähteä ulos on suuri. Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja 9.9.-9.10. kutsuu ulkoiluavuksi läheisiä ja vapaaehtoisia.

Ikäihmisille päivittäinen ulkoilu on paras keino ylläpitää terveyttä ja toimintakykyä. Kävellessä jalkojen lihakset vahvistuvat ja tasapaino saa harjoitusta. Luonto lisäksi virkistää mieltä.

MAINOS

– Ulkoilu on sallittua ja suositeltavaa myös korona-aikana, kun ulkoilee terveenä, huolehtii hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää tarvittaessa kasvomaskia, ohjeistaa suunnittelija Heli Starck Ikäinstituutista.

Ikäinstituutin organisoimassa Vie vanhus ulos -kampanjassa ei kerätä tänä syksynä ulkoilukertoja, vaan hyviä tapoja käydä yhdessä ulkona.

Kampanjaan ilmoittaudutaan kertomalla, sopiiko kävelytreffit, jumppaa yhdessä pihalla, pelaa pihapelejä tai tekee ulkona erilaisia tehtävärasteja.

Ikäinstituutti postittaa kaikille ilmoittautuneille kiitokseksi luontoelämysbingon ja sateenvarjojumpan yhteisiin ulkoiluhetkiin.

Syksyisiä ulkoiluhetkiä voi jakaa kampanjasivuilla ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vievanhusulos.

Vie vanhus ulos -kampanjan aikana on käynnissä myös Kutsu ystävä ulos -kampanja. Siinä Pohjola Vakuutus lahjoittaa Eläkeliiton tuhannelle ystävä-vapaaehtoiselle taksikortteja, joilla he pääsevät turvallisesti matkustamaan iäkkään toivomaan paikkaan.

Monelle iäkkäälle liikkuminen on tällä hetkellä lähes mahdotonta, kun julkista paikallisliikennettä on supistettu tai sitä ei uskalleta käyttää, eikä viitsitä aina vaivata läheisiä.

– Toivomme retkien tuovan piristystä ikäihmisten syksyyn ja samalla haluamme kampanjan avulla tukea koronan takia tukalassa tilanteessa olevia taksiyrittäjiä, Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä kertoo.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät