Mervi Heikkilä ja Anne Leinonen tekivät fantasiakirjoitusoppaan lapsille ja nuorille

”Pieni taikakauppa” on opas, joka on suunnattu kirjoittajille noin kolmannesta luokasta ylöspäin.
Mainos[adrotate banner="3"]

”Pieni taikakauppa” on fantastinen kirjoitusopas, joka vie lukijat ja kirjoittajat fantasian ja satujen maailmaan. Opas on suunnattu kirjoittajille noin kolmannesta luokasta ylöspäin.

Se sisältää korikaupalla hauskoja harjoituksia, jotka on suunniteltu sekä vasta-alkajille että jo tottuneemmille kirjoittajille tietoa fantasiagenren erityispiirteistä, vinkkejä kirjoittamiseen ja runsaasti erilaisia kirjoitusharjoituksia ja tehtäviä, jotka soveltuvat niin itsenäiseen kuin ryhmätyöskentelyynkin. (Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen)

MAINOS

– Fantasia kirjallisuudenlajina ei ole pelkästään lohikäärmeitä ja miekkataisteluita, vaan spekulatiivinen fiktio tarjoaa rajattoman kentän mielikuvitukselle, kielelle, erilaisille tyylilajeille ja kokeiluille.

– Läsnä ovat ihmeen tuntu ja rikas symbolien maailma, eikä toisaalta ole niin pientä arkielämän pulmaa, ettei sitä voisi fantasian tai sadun keinoin käsitellä. Monesti kipeän asian etäännyttäminen fantasiamaailmaan, niin lukemalla kuin kirjoittamallakin, helpottaa sen käsittelyä, kertovat kirjan tekijät Mervi Heikkilä ja Anne Leinonen.

Kirjaan on ammennettu fantasiakirjoittamisen avuksi aineistoa erityisesti kotimaisesta kansanperinteestä, joka on molemmille tekijöille läheinen aihe.

Anna siis Leimu-lohikäärmeen johdattaa sinut kierrokselle taikakaupan maagisten hyllyjen väliin – siellä odottavat lukuisat kirjoittamattomat seikkailut!

”Pieni taikakauppa” täydentää Haamun lasten ja nuorten kirjoitusopas-sarjaa, jonka aloitti viime vuonna samojen tekijöiden ”Kauhumaan kartta”.

Mervi Heikkilä on Kuortaneella asuva lasten- ja nuortenkirjailija ja kirjastotoimenjohtaja, joka pitää tähtiöistä, kurpitsoista, metsistä ja kaikista määkivistä ja miukuvista olennoista. Heikkilä voitti tänä vuonna Lasten Lukuvarkaus -kirjallisuuspalkinnon.

Anne Leinonen on Mikkelin Ristiinassa asuva suomalaisen spekulatiivisen fiktion palkittu voimahahmo, joka rakastaa kansanperinnettä, noitia, aaveita ja metsänhenkiä – ne kaikki ovat tervetulleita hänen sysimetsän uumenissa pitämilleen Usva-kirjoittajaleireilleen.

Kuvituksesta vastaava Broci on Lahdessa asuva sarjakuvataiteilija, jonka rohkeanvahvassa piirrosjäljessä näkyy kiinnostus yliluonnolliseen, kauhuun ja – muotiin!

MAINOS
Edellinen artikkeliKorona-altistus jääkiekko-ottelussa Seinäjoella 5.9.2020
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on ennallaan.