MAINOS

Kraatterijärven geopark-toimintaan vinkkejä Saksasta

Luennon aiheena on Lappajärven kraatterijärven synty ja törmäystimantit. Kuvan lähde: Adobe Stock.

Kraatterijärven geopark-toimijat, Leader Aisapari ja saksalainen Sachsens Mitte geopark ja Leader Silbernes Erzgebirge ovat aloittaneet yhteisen hankkeen geopark-toiminnan kehittämiseksi. Molemmat kohteet ovat hakemassa Unescon geopark-statusta.

Hankkeessa vaihdetaan tietoja alueen kehittämisestä, Unescon Geopark-statuksen hakuprosessista ja jaetaan vinkit geopark toiminnan hallinnoinnista.

MAINOS

Alueiden asukkailla on mahdollisuus tutustua toistensa geologiaan kiertävän näyttelyn avulla vuoden 2021 aikana. Hankkeen aikana järjestetään myös muutama yleisöluento.

Ensimmäinen luento on torstaina 17.9. kello 18 Lakeaharjun huipun laavulla Vimpelissä. Luennon aiheena on Lappajärven kraatterijärven synty ja törmäystimantit. Aiheesta kertovat geologit Lea Silto ja Heikki Mäkipää. Tilaisuus on ilmainen.

Mukaan kannattaa ottaa lämmintä vaatetta ja oma retkituoli tai muu alusta, jos haluaa istua. Tiedon lisäksi on tarjolla mehua ja pikkupurtavaa.

Parhaiten laavulle löytää Välilaskun parkkipaikalta vasenta rinnettä pitkin ylös tai autolla ylös Lakeaharjun päälle, josta laavulle on lyhyt matka. Sateen sattuessa tilaisuus pidetään Lakiksen rinneravintolassa.

MAINOS
Exit mobile version