-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Soinin 4H-yhdistys ja Kuninkaanjoen Martat yhteistyössä Kädentaitajat -kerhoon!

Soinin 4H-yhdistyksen kerhot talvikaudelle 2020-2021 ovat jälleen käynnistymässä ja mukaan pääsee vielä, jos ilmoittautuu nopeasti!

Tarjontaa on tänä vuonna tavallistakin runsaammin ja monenlaista ihan uuttakin, kuten yhteistyö Kuninkaanjoen Marttojen kanssa!

MAINOS

Soinin 4H yhdistyksen toiminnanjohtaja Saija Källi kertoo, että tarjolla on peräti seitsemän erilaista kerhoa, mikäon paljon Soinin kokoisella paikkakunnalla. Esimerkiksi Seinäjoella kerhoja on yhdeksän, vaikka lapsia on moninkertainen määrä. Kannattaakin hyödyntää sitä hienoa tarjontaa, jota lapsille meillä on!

Tutuista kerhoista luvassa on kokkikerhoa 2-3 luokkalaisille maanantaisin kello 16-17.30 koulun kotitalousluokassa. Kerhossa kokkaillaan leivotaan erilaisista raaka-aineista herkullisia ja terveellisiä ruokia ja leivonnaisia.

Vikellyskerho on suunnattu 1.-6. luokkalaisille maanantaisin kello 17-18 aina ohjaajan ilmoittamassa paikassa. Kerhossa opetellaan vikellyksen alkeita sekä harjoitellaan voimistelu ja akrobatiajuttuja.

Liikuntakerhossa 1.-3. luokkalaisille tiistaisin kello 16-17 koulun liikuntasalissa liikutaan ja leikitään erilaisten liikuntalajien ja leikkien parissa niin sisällä kuin ulkonakin.

Uudessa dance Club tanssikerhossa 3-5 luokkalaisille harjoitellaan erilaisia tansseja ja tehdään omia tanssiesityksiä, joita voidaan esittää eri tapahtumissa. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin kello 16-17 koulun liikuntasalissa.

Toinen uusi kerho on pakopeliklubi yli 13 -vuotiaille. Se järjestetään keskiviikkoisin kello 18-19 nuorisotiloissa. Kerhossa käydään pakopeleissä, harjoitellaan tarinoiden ja erilaisten mysteeristen tehtävien laatimista ja rakennetaan niiden pohjalta oma pakopeli Soiniin muiden kokeiltavaksi!

4-6 luokkalaisten kokkikerho on torstaisin kello 16-17.30 koululla. Kerhossa kokkaillaan ja leivotaan herkullisia ja terveellisiä ruokia ja leivonnaisia.

Kädentaitajat kerhossa tuunataan ja opitaan uutta

Uutena alkava Kädentaitajat kerho 1-6 luokkalaisille toteutetaan yhdessä Kuninkaanjoen Marttojen kanssa. Paikalla on aina ohjaaja Martoista sekä 4H:lta Saija.

Kerho on keskiviikkoisin kello 16.30-18 nuorisotiloissa ja siellä opitaan erilaisia käsityötekniikoita ja niiden vaiheita ideoinnista ja suunnittelusta toteutukseen.

Kerhossa valmistetaan heti aluksi keppihevonen tai keppikrossari sekä paljon muuta kivaa esimerkiksi kierrätys- ja luonnonmateriaaleista.

Marttojen puheenjohtaja Maija-Liisa Keisala sanookin, että kerhossa kiinnitetään huomiota ekologisuuteen ja suositaan kierrätystä ja erilaisia juttuja valmistetaan lapsien toiveita kuunnellen!

Kerhot alkavat Soinissa pääsääntöisesti tällä viikolla, mutta Kädentaitajat alkaa vasta ensi viikolla, eli viikolla 39 kokoonnutaan ensimmäisen kerran.

Odotettu sienikurssi tulee!

Kuninkaanjoen Marttojen toimesta Soiniin saadaan tiistaina 29.9. odotettu ja paljon pyydetty sienikurssi, jossa ohjaajana toimii Aana Vainio.

Jos sää sen vain sallii, niin parituntiselle sieniretkelle lähdetään porukalla seurakuntatalon pihasta kello 17.

Mikäli sieniretki ei sään puolesta onnistu, järjestävät Martat sisätiloihin sieniesittelyn, jossa voi tutustua sieniin.

– Jos sienikurssi onnistuu ja väkeä lähtee mukaan, niin otetaan sitten seuraavana syksynä sille uusinta, Keisala lupaa!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät