-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Soinin Ystäväntuvan palveluaikaa lisätään

Soinin Ystävänapu ry on toiminut pian täydet kuusi vuotta. Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on paikallisten vähävaraisten auttaminen sekä syrjäytymisen ja yksinäisyyden lievittäminen. Nyt lokakuun alusta on luvassa muutoksia käytännön toimintaan.

Perjantaikahvilassa on tarjolla myös EU-elintarvikkeita ja mukaansa saa tarvittaessa myös vinkkejä myös niiden hyödyntämiseen.

Ystäväntuvalla halutaan poistaa jonot ulkoa lisäämällä palveluaikaa nykyisestä tunnista peräti neljään tuntiin, jolloin myös palvelua tarvitsevat lapsiperheet ehtivät paremmin asioida tiloissa.

MAINOS

Tiistain tunnin jako poistuu kokonaan. Sen sijaan tulee sosiaalinen Perjantaikahvila, joka on auki jokaisena perjantaina kello 13-17. Kahvilassa on tarjolla kahvia ja kastamista ihan jokaiselle.

Perjantaikahvilassa on tarjolla myös EU-elintarvikkeita ja mukaansa saa tarvittaessa myös vinkkejä myös niiden hyödyntämiseen.

Lisäksi pakasteisiin hankitaan viikoittain kaupan ylijäämäruokaa, jota jaetaan niitä tarvitseville kahvilan aukioloaikana.

Uutena palveluna Perjantaikahvila tarjoaa ns. yhteisen olohuoneen, jossa voi kuka tahansa käydä vaikka vain juttelemassa päivän kuulumisia ja juomassa kahvit. Kynnys on matalalla ja jokainen on tervetullut!

Toiminnassa noudatetaan turvavälejä ja tilassa on käsidesiä. Paikka on savuton ja päihteetön.

Tärkeään Ystäväntuvan toimintaan sen nykyisessä paikassa on olemassa määrärahat kuluvalle vuodelle. Ensi vuoden tilanne on rahoituksen osalta vielä auki.

– Soinin Ystävänapu ry:n toiminta on turvaverkko monille ihmisille muuttuvissa elämäntilanteissa ja varsinkin näinä epävakaina aikoina. Siksi olisikin tärkeää, että toimintaa voitaisiin jatkaa myös ensi vuonna, kertoo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Leila Peura.

– Varoja tarvitaan jatkossa lähinnä vuokrakuluihin. Kaikki työ tehdään edelleen vapaaehtoisvoimin.

Kahvilassa on seinällä lipas, johon voi halutessaan tipauttaa lahjan yhdistyksen toiminnan tukemiseksi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät