24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Kyläelokuvafestivaali siirtyy, mutta finalistit on valittu!

Lokakuulle suunniteltu kyläelokuvafestivaali Alajärven Luoma-ahon uudella kylätalolla joudutaan pandemiasuositusten mukaan siirtämään myöhemmäksi.

Uusi päivämäärä on asetettu toiveikkaasti lauantaille 28.11.

MAINOS

Festivaali järjestetään nyt seitsemättä kertaa ja järjestelyissä ovat mukana kyläyhdistyksen lisäksi Leader Aisapari ja Maaseutuverkosto. Voittajan valitsee festivaalin alustajaksi saapuva dokumentaristi Olli Järvenkylä.

Valtakunnalliseen kyläelokuvakilpailuun saatiin tänä vuonna kaikkiaan kaksikymmentä videota. Tarjonta oli todella monipuolinen ja raati oli vaikean valinnan edessä.

Finaalikatselmukseen päätyivät seuraavat lyhytelokuvat: Atleettiset saunatontut – Pälkäne, Kutsu karjasi koolle – Hankasalmi, Kätkänjoki – Alavus, LandeMaria – Evijärvi / Kälviä, Muistatkos? Vähikkälä 2060 – Vähikkälä, Märynummi – Salo, Outoa peliä – Vimpeli, Piika ja sotilas – Kurikka sekä Titti – Perniö.

Paikallisista ehdokkaista Outoa peliä on osa.6 ja se on murhamysteeri/draama. Ohjaus, käsikirjoitus ja suurin osa kuvauksista on Rene Mattilan käsialaa ja rooleissa ovat vimpeliläiset näyttelijät Seppo Koivisto, Jouni Leppäaho, Jenny Huopana ja Rene Mattila. Tulevissa osissa mukana ovat myös Matti Järvelä ja Marita Toivonen.

Script editorina on toiminut Anne Savela. Osa kohtauksista kuvattu Timo Nuolikoski Oy:n ja Viinilaakso Oy:n tiloissa.

Lande-Marian ohjaus, käsikirjoitus, editointi, kuvaus ja näyttelijä -pestit hoitaa Maria Välikangas. Pääkuvaajana on ”Pessi” Pirjo Lipasti ja musiikki on Petri Välikankaan tuotantoa. Kyseessä on lyhyt kuvaus siitä, minkälaista maalla on asua, kun joskus ei kaikki mene kuin pitäisi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät