10.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

AA:n D-09 tytöt harjoittelevat ahkerasti tuleviin koitoksiin!

Alajärven Ankkureiden D-09 tyttöjen lentopallojoukkue on pienessä ajassa kokenut isoja muutoksia, mutta motivaatio on korkealla ja tuleviin koitoksiin harjoitellaan innolla.

Joukkueen jäsenet ovat pääsääntöisesti 11 -vuotiaita ja joukkue pelaa D tytöt 6 vs 6 aluesarjaa, jossa mukana ovat myös Vaasa, Laihia, Kauhajoki, Kurikka ja Nurmo.

Tällä hetkellä joukkueeseen kuuluvat Oona ja Iida Sillanpää, Lotta Mäkelä, Neea Hautakangas, Niina Raja-aho, Milla Siltala, Fanni Vilmilä ja Nelli Averjanov.

MAINOS

Päävalmentajana toimiva Hannele Sillanpää kertoo, että aikaisemmin nämä D-ikäiset pelasivat neljä vastaan neljä peliä. – Sitä mekin aloimme harjoitella keväällä. Kesällä tuli sääntömuutos, jossa tämä sarja lopetettiin ja muutettiin kolme vastaan kolme peliksi.

– Tytöt eivät halunneet palata sitä, joten vaihtoehtona oli hypätä suoraan kuutosen kentällisiin. Kolmesta pelaajasta hyppäys kuuteen on suuri, samoin isolle kentälle siirtyminen pienen jälkeen.

Lentopallotreenit ovat hauskoja ja yhteisten pelireissujen myötä syntyy kestäviä ystävyyssuhteita!

Koska tyttöjen halutaan saavan mahdollisimman hyvää oppia, niin apuun saatiin Illia Liunenko. Ukrainasta lähtöisin oleva Illia pelaa neljättä vuotta Kyky-Betsetissä ja hän on käynyt valmentajakoulutuksen Kuortaneella.

– Yritän ammentaa myös itselleni mahdollisimman paljon oppia näistä kerroista, kun Illia on mukana, jotta saamme tytöt loistamaan kentällä!

Tällä hetkellä D-09 tytöillä tavoitteena on oppia kuuden sarjaan ja voitto on aina merkki eteenpäinmenosta. – Ensi vuonna olemme mukana mitalikahinoissa! Enkä pahoittaisi mieltäni, jos nousukiito alkaisi jo tälle kaudelle!

– Joukkue harjoittelee kahdesti viikossa, maanantaisin Uudessakylässä ja torstaisin Hoiskossa. Niiden salit on tähän asti olleet riittävät ilman muuta taustahälyä, jota on Monitoimihallissa. Nyt ne on jääneet pieneksi, joten ensi vuonna siirrymme isompiin saleihin.

Haasteita lentopallossa aiheuttaa vetäjätilanne niin Alajärvellä kuin muuallakin Suomessa.

– D -tytöillä homma onneksi hoituu vielä! Perinteisesti homma pyörii niin, että joku vanhempi lähtee lapsen mukaan treeneihin ja nousee siitä vetämään joukkuetta. Säännöt oppii lukemalla ja taidot harjoittelemalla, joten rohkeasti mukaan lapsen kanssa viettämään laatuaikaa urheilun parissa!

Päävalmentajana toimivan Hannelen apuvalmentajana joukkueessa on Tuomas Mäkelä. Huoltajana toimii Pirjo Mäkelä, joka usein toimii myös apuvalmentajana. Tuomaksella on itselläänkin pelaajatausta, joten varsinkin nyt hänen roolinsa kasvaa opetuksessa.

– Itse olen kulkenut vanhemman lapsen mukana huoltajana ja sitä kautta oppinut lajia. Nykyään kotona asuu vielä neljä lasta, jotka kaikki pelaavat lentopalloa. Treenejä on joka illalle, minkä lisäksi käyn itse pelaamassa kolme tai neljä kertaa viikossa, Hannele kertoo.

Lapsille lentopallo on mukava joukkuelaji, jossa tapaa kavereita ja joukkueen kesken syntyy syviäkin ystävyyssuhteita! Pelireissut mennään yhdessä ja ne tuovat ihanan lisän koko touhuun.

– Kaikki huipentuu kesällä pelattavaan Power Cuppiin, jossa ollaan neljä päivää koulumajoituksessa! Ilolla, mutta kuitenkin tosissaan tätä yritämme viedä eteenpäin!

Hannele toteaa, että mitä nuorempana lajin aloittaa, sitä paremmin sisäistää pelin. – Koskaan ei kuitenkaan ole myöhäistä, meilläkin aloitti kaksi uutta tyttöä syksyllä!

Ankkureiden lentopallon sivuilla on tietoa siitä, keneen voi olla yhteydessä jos haluaa harrastukseen mukaan, sillä tämä on oikeasti tarkoitettu kaikille halukkaille!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät