MAINOS

11 uutta tartuntaa Lehtimäellä

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 18.11. yksitoista uutta koronavirustartuntaa.

Kaikki tartunnat liittyvät tartuntaketjuun Lehtimäellä. Osa sairastuneista on ollut jo karanteenissa.

MAINOS

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 217. Sairaalahoidossa on neljä koronapotilasta.

Alajärven Lehtimäen kaupunginosa on siirtynyt pandemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Paikallisia toimenpiteitä tartuntojen leviämisen estämiseksi tarvitaan. Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki pitää ylimääräisen kokouksen, jonka päätöksistä tiedotamme myöhemmin.

Viimeaikaisten koronatartuntojen jäljitystyön yhteydessä on havaittu, että kasvomaskien käyttö ei ole ollut suositusten mukaista.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että koko sairaanhoitopiirin alueella on käytössä laajennettu maskisuositus, jonka mukaan käyttöä suositellaan esim. joukkoliikenteessä, toisen asteen oppilaitoksissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Julkisia sisätiloja ovat esim. kaupat, ostoskeskukset, postit, pankit, kirjastot, uimahallit, kylpylät, kirkot, konserttisalit ja muut musiikkisalit, liikuntaan ja urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, teatterit, elokuvateatterit, museot, galleriat, huvi- ja teemapuistot, festivaalit, markkinat, kongressi- ja kokouspaikat ja muut tapahtumatilat. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi myös koronatestiin mennessä.

Kasvomaskin käytöstä on hyötyä tartuntojen estämisessä. THL:n ohjeistuksen mukaan altistumista ei välttämättä katsota tapahtuneen, jos tartunnan saanut ja lähikontaktit ovat käyttäneet kasvomaskia, kertakäyttöistä suu-nenäsuojusta tai visiiriä.

Jokainen altistuminen arvioidaan kuitenkin erikseen ja siinä otetaan huomioon myös puitteet, kuten tilanne, tilan koko, ilmanvaihto ja altistumisen kesto.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 44045. Eilen tutkittiin 383 näytettä.

MAINOS
Exit mobile version