Rinteen Putki Oy on Alajärven Vuoden Yritys 2020

Alajärven Vuoden Yritys 2020 on Rinteen Putki Oy.

Yrityksen perusti Paalijärvelle vuonna 1976 Harri Rinne, oltuaan sitä ennen töissä vieraan palveluksessa. Yrittäjyys kiinnosti ja niinpä mies alkoi työllistää itsensä yrittäjänä.

MAINOS

Alkuvaiheessa urakat olivat lähinnä omakotitalojen lämpö- ja vesijohtotöitä. Tuohon aikaan moneen tupaan ei vesi vielä entuudestaan tullut, eikä taloissa ollut aina puhelintakaan. Niinpä työ oli yhtä lailla vanhojen talojen saneerausta kuin uusien rakentamistakin.

Rinne muistelee, että noihin aikoihin rakennettiin paljon lisäsiipiä rintamamiestaloihin. Niihin sitten saatettiin laittaa saunat ja pesutilat.

Oma lukunsa olivat lämpökattiloiden asennukset, öljykeskuslämmityksiä laitettiin moneen taloon. – Jenkakone oli alussa kovassa käytössä, nyt sitä tarvitaan enää hyvin harvoin, Harri Rinne muistelee.

Jo vuonna 1979 työtä alkoi olla sen verran, että tuli aika rakentaa halli Alajärven keskustaan sisääntulotien varteen. Tuolloin saatiin isommat tilat sekä myymälä ja palvelukseen otettiin ensimmäiset ulkopuoliset työmiehet.

Samalla myös työtehtävien mittasuhteet alkoivat kasvaa. Alajärvelle rakennettiin paljon niin palveluita kuin teollisuuttakin ja urakat kävivät niiden myötä isommiksi.

Kun perheen lapset menivät kouluun, tuli vaimo Pirjo työhön mukaan huolehtimaan toimistotöistä. Pikkuhiljaa töiden pääpaino alkoi siirtyä teollisuuden puolelle ja kun yrityksellä on parhaimmillaan ollut 13 työntekijää, kertoo jo se että alueen teollisuudesta on löytynyt tärkeät yhteistyökumppanit.

Vuosien varrella perheen poika Marko kulki isänsä mukana töissä. Eipä siis ihme, että Marko ei joutunut pohtimaan alanvalintaa, vaan perheyrityksen jatkaminen oli hänelle itsestäänselvyys. Alan opintoihin hän lähti Lapualle, kuten isänsä aikanaan, ja valmistuttuaan 1997 tuli vakituisesti yrityksen palvelukseen.

Viime vuonna yritys muutettiin osakeyhtiöksi ja Markosta tuli sen toimitusjohtaja. Aika näyttää, tuleeko Markon lapsista seuraava sukupolvi yritykseen?

Rinteen Putki Oy tekee kaikki LVI-alan työt niin omakotitaloihin, rivitaloihin, liikerakennuksiin kuin teollisuudellekin. Uutena ovat timanttiporaukset ja lisäksi yritys asentaa erilaiset lämpöpumput. Teollisuudelle tehdään tig-hitsaukset ja prosessiputkitukset. Myös tarvikemyynti yrityksellä on edelleen.

Tällä hetkellä yrityksessä on neljä ulkopuolista työntekijää ja työllistävin sektori on teollisuus. Työtä tehdään pääsääntöisesti Alajärvellä ja lähikunnissa.

Työvoimaa yritys on saanut toistaiseksi varsin hyvin, vaikkakin alalla on työvoimapulaa. Rinteen Putkessa on nähty, että pula kohdistuu nimenomaan niihin asentajiin, jotka osaavat toimia itsenäisesti.
Tähän on ratkaisu löytynyt siitä, että yritykseen on aina otettu mielellään työharjoittelijoita. Vaikka harjoittelijat työllistävät, niin samalla on löytynyt hyviä työntekijöitä.

Tulevaisuuden suunnitelmista Marko Rinne toteaa, että suunnitteilla oleva uuden hallin rakentaminen pitää pian saada työn alle.

Alajärven Vuoden Yritys 2020 valinnan yhteydessä yrittäjät haluavat kiittää ennen muuta yrityksen työntekijöitä ja asiakkaitaan!

Yrittäjäristi neljälle

Alajärven Vuoden Yritys 2020 palkitsemisen piti olla Alajärven Yrittäjien syyskokouksessa keskiviikkoiltana, mutta kokouksen siirryttyä verkkoon palkintojen luovutus siirtyy eteenpäin.

Samalla siirtyvät myös kokouksessa luovutettavaksi suunniteltujen yrittäjäristien luovuttaminen saajilleen.

Yrittäjäristien saajat ovat Tiina Kivimäki (Hius-Team Terttu ja Tiina), Risto Koskinen (RKK Tuotanto Oy) ja Hannu Åby (Järviseudun Kotitalouskonehuolto Oy).

Lisäksi timanttisen yrittäjäristin saa Terttu Saukko (Hius-Team Terttu ja Tiina).

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version