-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Niku Ketolalle toistovoimapunnerruksen SM -pronssia

Viitasaarella kilpailtiin toistovoimapunnerruksen SM-kilpailut lauantaina 21.11. Tapahtuman järjesti Viitasaaren Viesti.

Lajissa nostetaan yhdellä nostokerralla kilpailijan painoon suhteutettuna mahdollisimman suuri toistomäärä.

MAINOS

Nosto tapahtuu jalat ilmassa ilman rannesiteitä ja vyötä, käsien täytyy suoristua joka toistolla, lisäksi miehet nostavat ilman paitaa.

Alajärveltä kotoisin oleva Jani Haapa-aho oli M65-sarjassa neljäs tuloksella 31 toistoa 62,5 kilolla. Kuva: Lauri Helkiö.

Kilpailupaikalla oli tiukat turvallisuusmääräykset. Maskipakko, ainoastaan kisasuorituksen ajaksi maskin sai ottaa pois eikä huoltajia tai yleisöä saanut olla paikan päällä.

Alajärveläinen Lapuan Ponnistusta edustava Niku Ketola otti M120-sarjassa SM-pronssia tuloksella 18 toistoa 112,5 kilolla.

Ketola osallistui kyseisen lajin SM-kisoihin ensimmäistä kertaa. Kisoihin lähdettiinkin kokeilumielessä, kun treeneissä on keskitytty ainoastaan maksimivoimaan, joten tulokseen Niku oli todella tyytyväinen.

Alajärveltä kotoisin oleva, niin ikään Lapuan Ponnistusta edustava Jani Haapa-aho oli M65-sarjassa neljäs tuloksella 31 toistoa 62,5 kilolla.

Janin kisa oli todella tiukka ja tulos oli lopulta sama kuin kolmanneksi tulleella, Janin ollessa kaksikosta painavampi hän taipui neljänneksi.

Jani on tänä vuonna käynyt olkapääleikkauksessa ja kuntoutuksen jälkeen lajitreeniä on tehty vasta muutama kuukausi. Suoritusta voi pitää huimana, kun kuukausia aiemmin ei tiennyt vielä pystyykö Jani edes kisaamaan saati harjoittelemaan kunnolla koko vuonna.

Kyseessä oli Suomen Voimapunnerrus ry:n kilpailu. Suomen Voimapunnerrus ry on dopingtestauksen alainen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät