Kaamoskirppiksellä Alajärvellä laadukasta ja erikoista – vintagesta kolumbialaisiin käsitöihin

Merja Rantakankaan lähetysmatkoilta Kaamoskirpparille ovat tiensä löytäneet alkuperäiskansojen käsityöt.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvelle Kuopiontielle on avattu Kaamoskirppis, jonka avaamista sisarukset Pekka ja Merja Rantakangas ovat suunnitelleet jo puolen vuoden ajan.

– Tässä oli kuitenkin iso työ ja koronatilannekin hidasti asioiden etenemistä, mutta nyt Kaamoskirppis on viimein auki, Merja kertoo.

MAINOS

Kirppiksellä onkin sellaista tunnelmaa, että myyntiartikkeleiden laatu ja erikoisuus tuo valoa jokaisen kirppiksen ystävän mieleen!

– Ajatus kirppiksen laittamisesta lähti niin tästä käytössä olevasta tilasta kuin tavarastakin. Tila oli valmiiksi olemassa, tässä on ollut mm. Pekan parturiliike, ja tavaraakin on kertynyt, sillä itse olen rakastanut kirpputoreja ja vintagea jo 70-luvun lopulta saakka.

Kirppistä on tarkoitus pitää auki vain kaamoksen ajan, mutta aika näyttää miten käy. Tilassa on helppo asioida viidenkin asiakkaan samanaikaisesti kasvomaskeja käyttäen niin, että turvavälit toteutuvat, sillä tilaa on.

– Ja jos joku haluaa tulla muulloin kuin avoinnaoloaikana tiistaista lauantaihin kello 11-17, niin ottamalla yhteyttä muutkin ajat järjestyvät. Silloin täällä ei varmasti ole muita.

Kaamoskirppikseltä löytyy jos jotakin tuotetta. Kolumbialaiset ja venezuelaiset käsityöt löytävät selityksensä Merjan elämänpolulta, joka on vienyt hänet aikanaan Alajärveltä opiskelemaan valokuvausta, työskentelemää kuvaajana ja sittemmin lähetystyön alkaessa kiinnostaa, hän opiskeli sairaanhoitajaksi päästäkseen noihin töihin.

Lähetystöiden merkeissä hän on asunut niin Kolumbiassa kuin Venezuelassakin ja nyttemmin hän asuu Helsingissä ja työskentelee Sipoossa diakoniatyöntekijänä.

Parhaillaan hän on kuitenkin työstään virkavapaalla ja asustaa kotiseuduilla Alajärvellä ja työskentelee sairaanhoitajana Kultakämmenessä.

Kaamoskirppiksen hyllyiltä löytyy nukkeja, kasseja, koruja ja muita käsitöitä muistona kauas suuntautuneilta lähetystön matkoilta ja Merja toivookin, että ihmiset huomaisivat, miten erikoisia joululahjaideoita ne olisivat!

Kirppikseltä löytyy muutoinkin tavallisuudesta poikkeavaa ja laadukasta tavaraa. On naisten ja lasten vaatteita, leluja, astioita sekä Aarikan koruja valtava määrä. On virolaisia lapasia, koriste-esineitä, alkuperäiskansojen käsitöitä, kasvomaskeja ja Marimekon tuotteita.

Lasten vaatteita Kaamoskirpparilla on puolivuotiaista noin 12 vuoden ikään saakka. Naisille löytyy myös kenkiä ja oma hyllynsä on dvd -levyille ja soittimille. Kirpparilla on iso nippu myös vanhoja Raamattukuvia.

Kannattaakin lähteä tutkimaan, löytyykö Kaamoskirpparilta jotain sopivaa sinulle tai vaikkapa pukinkonttiin! Kirpparilla käytetään vain käteistä rahaa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMaakunnassa nyt useita eri tartuntaketjuja
Seuraava artikkeliAlajärveltä voi huutaa itselleen palovartiotornin tai teräspalkkisillan