8.2 C
Alajärvi
keskiviikko 05.10.2022

Nyrkki suosittaa kokoontumisiin kymmenen henkilön rajaa

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkki on tänään kokouksessaan todennut, että Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 1.12. kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1. momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ajalla 2.12. – 21.12.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9. antamaa ohjetta.

Aluehallintoviraston määräyksen lisäksi Nyrkki päätti seuraavista suosituksista ajalle 3.12. – 21.12.:

– Julkisissa sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa
suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Suositukset eivät koske kuntien toimielinten kokouksia.

– Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Erityistä huomiota on kiinnitettävä tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Perhe- ja ystäväpiirissä pitää miettiä, onko tapaaminen tarpeellinen. Jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti.

– Yli 10 hengen uskonnollisia tilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu.

Julkisten ja yksityisten liikuntatilojen käyttöä suositellaan muutettavan seuraavasti:

– Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti. Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa tapahtuva joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta.
Suositus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan.
Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos. Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja 1-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

– Lasten ja nuorten harrastustoiminta voidaan toteuttaa turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä.

– Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

– Uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat suositellaan suljettaviksi.

– Nuorisotilat voidaan pitää auki erityisjärjestelyin

– Kirjastojen suositellaan järjestämään vain lainaustoimintaa

– Huvi- ja sisäleikkipuistot suositellaan suljettaviksi

– Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi suositellaan pää-tettäväksi tai siirrettäväksi etäopetukseksi.

– Muu ryhmissä tapahtuva aikuisten harrastustoiminta suositellaan tauotettavaksi tai siirrettäväksi etätoiminnaksi.

Tartuntariskin vähentämiseksi suositellaan vain välttämätöntä matkustamista. Sosiaalisten kontaktien vähentämiseksi suositellaan välttämään isoja väkijoukkoja ja esim. oleskelua kauppakeskuksissa.

sinua saattaisi kiinnostaa

- Ilmoitus -
- Ilmoitus -

Viimeisimmät julkaisut