6.4 C
Alajärvi
perjantai 22.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Nyrkki suosittaa kokoontumisiin kymmenen henkilön rajaa

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkki on tänään kokouksessaan todennut, että Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 1.12. kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1. momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ajalla 2.12. – 21.12.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9. antamaa ohjetta.

Aluehallintoviraston määräyksen lisäksi Nyrkki päätti seuraavista suosituksista ajalle 3.12. – 21.12.:

MAINOS

– Julkisissa sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa
suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Suositukset eivät koske kuntien toimielinten kokouksia.

– Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Erityistä huomiota on kiinnitettävä tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Perhe- ja ystäväpiirissä pitää miettiä, onko tapaaminen tarpeellinen. Jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti.

– Yli 10 hengen uskonnollisia tilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu.

Julkisten ja yksityisten liikuntatilojen käyttöä suositellaan muutettavan seuraavasti:

– Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti. Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa tapahtuva joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta.
Suositus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan.
Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos. Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja 1-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

– Lasten ja nuorten harrastustoiminta voidaan toteuttaa turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä.

– Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

– Uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat suositellaan suljettaviksi.

– Nuorisotilat voidaan pitää auki erityisjärjestelyin

– Kirjastojen suositellaan järjestämään vain lainaustoimintaa

– Huvi- ja sisäleikkipuistot suositellaan suljettaviksi

– Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi suositellaan pää-tettäväksi tai siirrettäväksi etäopetukseksi.

– Muu ryhmissä tapahtuva aikuisten harrastustoiminta suositellaan tauotettavaksi tai siirrettäväksi etätoiminnaksi.

Tartuntariskin vähentämiseksi suositellaan vain välttämätöntä matkustamista. Sosiaalisten kontaktien vähentämiseksi suositellaan välttämään isoja väkijoukkoja ja esim. oleskelua kauppakeskuksissa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät