11.3 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS

Järvi-Pohjanmaalla karanteenissa edelleen noin sata henkilöä

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu yhteensä koko epidemian aikana 125 koronatartuntaa. Keskiviikkona 16.12. annetun tiedotteen jälkeen ei ole tullut ilmi uusia tartuntoja.

Karanteeniin asetettujen altistuneiden määrä on noin sata henkilöä.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella otettiin 7.-13.12. välisenä aikana koronavirusnäytteitä 463 kappaletta, joista positiivisiksi koronanäytteiksi osoittautui 17 kappaletta. 3,7 prosenttia otetuista koronanäytteistä oli tuolla kyseisellä ajanjaksolla positiivisia.

MAINOS

Tämän viikon aikana (14.- 17.12.) koronatestejä otettiin 199 kappaletta, jolloin positiivisten koronanäytteiden osuus oli yksi prosentti.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä muistuttaa alueen asukkaita rajoittamaan fyysisten kontaktien määrää, käyttämään suojamaskeja ohjeiden mukaisesti, pitämään turvavälejä ja hakeutumaan koronatestiin nuhaisina tai flunssaoireisina.

Tänä vuonna joulun vietossa on tärkeä pitää fyysisten kontaktien määrä mahdollisimman vähäisinä.

Varsinkin yli 75-vuotiaiden perheenjäsenien tapaamista sisätiloissa tulee harkita tarkoin. Pandemiajohtoryhmä suosittelee vahvasti, että asumispalveluyksiköissä ei vierailla.

Mikäli tämä tuntuu välttämättömältä, tulee olla etukäteen yhteydessä asumispalveluyksikköön ja sovittava käytännöistä. Vierailu ei ole missään olosuhteissa mahdollista ilman suunenäsuojusta tai jos vierailijoilla olisi pieniäkään flunssan oireita.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 22.12.–17.1. Tämä päätös korvaa ajalla 22.12.–
31.12.2020 aluehallintoviraston 23.11.2020 antaman päätöksen.

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset 14.12. Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päivitti omat suosituksensa 14.12.

Nyrkki jatkoi nykyisten suosituksien voimassaoloa 11.1. asti.

Aikaisempiin ohjeiden lisäksi Nyrkki antoi uusia suosituksia:

• Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettaviksi

• Matkustelua suositellaan vältettäväksi. Joulua on turvallisinta viettää omassa perhepiirissä ja samassa taloudessa asuvien kesken.

• Vierailujen rajoitukset sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä

• Vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja vakavasti sairailta. Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö/puoliso.

• Sosiaalihuollon yksiköissä mukaan lukien kehitysvammahuollossa pyritään järjestämään mahdollisuus turvallisille vierailuille.

Järvi – Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän suositukset 18.12.

Uusien tartuntojen välttämiseksi pandemiajohtoryhmä on päättänyt Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin ohjeistusten mukaisesti seuraavista rajoituksista ja varotoimenpiteistä, jotka ovat voimassa Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella 11.1. saakka:

• Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen sekä Lehtimäen, Lappajärven ja Vimpelin terveysasemien ovet ovat suljettuina, jolloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella

• Järvi – Pohjanmaan kaikkiin tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköihin sekä intervalliosastolle annetaan erittäin vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat asukkaat). Edelleen emme kehota vierailemaan palveluasumisenyksiköissä. Joissain palveluasumisenyksiköissä voidaan järjestää omatila tapaamiselle.

Vierailijoiden tulee muistaa vahva suojautuminen ja turvavälit.

• Akuuttiosastolla saa vierailla ainoastaan saattohoidossa olevien ja vakavasti sairaiden omaiset. Kaikista vierailusta sovitaan puhelimitse etukäteen (06 – 2412 7777 tai 06 – 2412 7771).

• Ikäihmisten päivätoiminta on tauolla koko Järvi-Pohjanmaan alueella

• Lappajärven ja Lehtimäen toimintakeskusten toiminta käynnistyy uudelleen 4.1.2020 pienryhmätoimintana. Työpaja Apajan ja Kipinän toiminta käynnistyy uudelleen 11.1. Tilannetta tarkastellaan lähempänä, käynnistetäänkö toiminta pienryhminä vai koko ryhmänä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät