11.5 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Hius ja Kauneus Black löytyy nyt Paavolantorilta!

Hius ja Kauneus Black on muuttanut Alajärvellä marraskuun alussa vanhasta matkahuollon talosta Paavolantorille.

Yrittäjä Jaana Ahonen kertoo, että kun hän nelisen vuotta sitten muutti paikkakunnalle, alkoi hän työskennellä vuokratuolilla toisen yrittäjän kampaamossa – sekin on Paavolantorilla, joten nyt hän vain palasi tuttuun taloon.

Hius ja Kampaamo Blackin Jaana perusti kolme vuotta sitten, mutta alan töistä ja yrittäjyydestä hänellä on pitkä kokemus takanaan.

MAINOS

Hän on kotoisin Padasjoelta, mutta Alajärvelle hän muutti Virroilta, jossa oli asunut kahdeksan vuotta työskennellen siellä sekä vuokratuolilla että toisen palveluksessa.

Muutto Paavolantorille tuli ajankohtaiseksi useammastakin hyvästä syystä. Vaikka vanha matkahuollon talo ei kaukana ihan ydinkeskustasta sijaitse, niin joka tapauksessa sinne asiakkaan pitää tulla asiakseen, ohikulkijoita ei ole.

– Halusin ihan ydinkeskustaan, koska vanhassa paikassa oli sellainen olo että olin vähän kaikkien tapahtumien ulkopuolella Rokulipäivistä alkaen. Nuorena yrittäjänä kuitenkin on mukava olla toiminnassa mukana ja lähempänä muita.

Asia oli siis jo pyörinyt mielessä, mutta lopullisesti se jalostui loppukesästä kun eteen tuli elokuinen lomareissu pohjoiseen.

Yrittäjällä oli aikaa paneutua pitkällä matkalla asiaan ihan tosissaan ja hän kävi mielessään läpi tyhjillään olevia tiloja keskustassa. Sitten mieleen juolahtivat nämä Tuottajapuodilta vapaaksi jääneet tilat Paavolantorilla!

Kun loma oli loppu, kääntyi Jaana heti vuokranantajan puoleen ja homma lähti rullaamaan eteenpäin.

Pari kuukautta muutosta voidaan jo sanoa, että se kannatti. Vakituiset asiakkaat, osa heistä jo neljän vuoden takaa, löytävät yhtä lailla uuteen osoitteeseen ja nyt asiakaskuntaan on tullut myös paljon uusia tuttavuuksia!

Vaalennukset se ”oma juttu”

Kun kampaajalta kysyy, mikä on hänelle se oma juttu ja vahvuus, niin lähes kaikki pitkään alalla toimineet tietävät omansa.

Jaana Ahosen ei asiaa tarvitse miettiä, ne ovat vaalennukset. Todella moni asiakas lähtee Hius ja Kauneus Blackista upeana blondina, jopa kylmän vaalean sävyissä.

– Vaaleita hiuksia haluavat ihmiset vihaavat edelleen keltaisuutta. Jos kampaajalta lähdetään vaalein, mutta kellertävin hiuksin, sinne tuskin palataan, Jaana sanoo.

– Itselläni perehtyminen siihen, miten hiuksista saa oikeasti kauniin vaaleat, on alkanut paitsi asiakkaiden kautta, myös omasta kiinnostuksesta, omien hiusten halutusta väristä. Minä todella tiedän, miten vaikea hiuksista on saada kylmän vaaleat.

– Niinpä täällä kuluukin vaalennusainetta pussikaupalla, niin moni tulee luokseni hakemaan hyvää vaaleaa väriä.

– Aika harvoin saan tehdä punaisia tai ruskeita värejä.
Juuri asiakkaan toivoman sävyisen, täydellisen vaalean hiuksen aikaansaaminen haastaa kokenuttakin kampaajaa, mutta kun näkee asiakkaan ilon lopputuloksesta, se kannattaa.

– Eroja siinä miten haluttu lopputulos saadaan aikaan, on valtavasti, sillä kaikki se vaikuttaa, mitä pohjalla on. Kaikki se mikä ei näy päällepäin on huomioitava, mikä toimii yhdelle saman värin aikaansaamiseksi, ei toimi toiselle.

Vaalea hius on siitä ihana, että se paitsi sopii suomalaisille, niin se myöskään tuskin koskaan jää muodista pois.

Korvien reijitystä ja koruja

Ainakin toistaiseksi Jaana työskentelee yrityksessään yksin, mutta on kiinnostunut tarjoamaan paikkaa opiskelijalle työharjoitteluun. Omaa työuraa ja kokemusta on jo niin paljon takana, että oppia voisi jakaa alkavillekin.

Tämä voisi myös olla yksi keino saada Alajärvelle lisää alan ammattilaisia, sillä Alajärvelle tarvittaisiin uusia, nuoria kampaajia. Sama tilanne on varmasti kaikissa lähikunnissa.

Muilta osin nyt on tärkeintä vakiinnuttaa toiminta uudessa paikassa ja katsoa koronatilanteen kehitystä rauhassa. Tuotemyyntiä on kasvatettu eri hintaluokkiin ja korviksia on tämän vuoden aikana laitettu paljon kultasepänliikkeen lopetettua.

Uutena Jaana on ottanut myyntiin kohtuuhintaisen, mutta laadukkaan Hopeapuro -korusarjan, joka osottautui joulun alla todelliseksi hitiksi. Tuotteita pidetäänkin myynnissä toistaiseksi ja jos valikoimissa ei ole jotain mieleistä, voidaan liikkeeseen tilata mitä tahansa asiakkaan toivomaa valmistajan laajasta valikoimasta.

– Valikoimissa on myös erikoisia, kivoja ristejä tulevaan rippijuhlakauteen.

Liike on avoinna arkisin kello 9-17 ja lauantaisin sekä muulloin varsin joustavasti sovittaessa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät