-0.7 C
tiistai 19.3.2024

Veto taisteli, Peli-Karhut cup-finaaliin

Sitkeästi taistellut Vimpelin Veto ei pystynyt yllättämään naisten Korisliigassa tappioitta pelaavaa Kotkan Peli-Karhuja Suomen cupin välierässä.

Päätösneljänneksen voittanut Veto joutui tunnustamaan kotkalaiset paremmakseen koriluvuin 68–83 (10–20, 19–23, 11–21, 28–19). Veto osallistui koripallon Suomen cupiin ensimmäistä kertaa seurahistoriassa.

Osallistumisoikeuden sai kahdeksan parasta joukkuetta marraskuun 23. päivän voittosuhteen perusteella. Veto oli yllättänyt puolivälierässä Tapiolan Hongan.

Kotkalaiset olivat puolestaan kukistaneet puolivälierässä Torpan Pojat. Suomen cupin voittaja kuittaa itselleen pokaalin ja mitalien lisäksi 10000 euron rahapalkinnon.

Veto lähti otteluun altavastaajana ja oli suurimmillaan alakynnessä 25 pisteellä. Kotijoukkue syttyi viimeisellä neljänneksellä, mutta kiri ei riittänyt voittoon saakka.

Laajalla materiaalilla pelanneet kotkalaiset pitivät yllä hyvää tempoa läpi ottelun, puolustivat mallikkaasti ja panostivat levypalloihin.

PeKa vei levypallotilaston 40–52 ja napsi ottelussa 21 hyökkäyslevypalloa. Vedon onnistunutta iltaa kuvaa hyvin avausviisikoiden pisteet, jotka PeKa vei niukasti 68–69.

Cliney ja Kujala vireessä

Vedon 182-senttinen laituri Doniyah Cliney heitti ottelussa yhteensä 27 pistettä.

Seuran omiin kasvatteihin kuuluva 165-senttinen takamies Anni Kujala heitti ensimmäisellä puoliajalla yhden onnistuneen korin, mutta toisella puoliajalla hän pudotti kotkalaispuolustusta kyydistään ja kerrytti Vedon pistetiliä 14:llä. Sisään upposi neljä kaukoheittoa ja kaksi vapaaheittoa.

Vedon parhaana palkittiin 13 pistettä heittänyt ja sisukkaasti hyökkäyspäässä taistellut Mariah Miller. Peli-Karhujen onnistujiin kuuluvat tupla-tuplaan yltäneet Elena Melto (19/16)ja Linda-Lotta Lehtoranta (15 pistettä, 11 koriin johtanutta syöttöä).

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala ei synkistellyt tappiosta huolimatta, sillä kotijoukkue oli vastustajaansa parempi kolmosissa.

– Peli-Karhuilla on laaja materiaali ja joka pelipaikalle löytyy tasokas pelaaja. Haastoimme Peli-Karhuja ihan hyvin ja viimeisessä erässä kehitettiin pikkuisen takaa-ajoa. Hyökkäyslevypalloja annettiin ehkä liikaa – 21 kappaletta. Oli meillä paljon hyviäkin hetkiä. Joukkue taisteli tilanteen loppuun asti, eikä antautumista ollut missään vaiheessa.

Tuplamestaruutta ja Suomen cupin voittoa puolustavan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä antoi tunnustusta kotijoukkueelle.

– Ei ole mitenkään sattumaa, että Vimpeli on voittanut viime aikoina enemmän pelejä kuin on hävinnyt. Vedolla on kolme hyvää amerikkalaista, ja aloitusviisikko on todella laadukas ja vaarallinen.

Kotkalaiset olivat hävinneet lokakuun sarjakohtaamisessa Vedolle levypalloissa ja panostaneet keskiviikkona puolustuksen ohella Mäkelän mukaan nimenomaan levypallopelaamiseen.