MAINOS

Nuorta intoa Soinin 4H-yhdistyksen peräsimeen

Soinin 4H-yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu 26 -vuotias Matti Puranen.

Matti on syntyisin Pietarsaaresta, josta muutti kymmenen vuotta sitten Seinäjoelle ja nyt viimeisen neljän vuoden ajan Soinista on tullut tuttu paikka, kuinkas muutenkaan kuin naisen vuoksi! Ja nyt työn myötä edessä on myös oman muuttokuorman tuominen Soiniin.

MAINOS

– Olen tosi iloinen siitä, että sain tämän työn ja mielestäni juuri näin maaseutua tehdään eläväksi, että nuorille tarjotaan mahdollisuuksia!

Uudella toiminnanjohtajalla on takanaan tehtävään mainiosti sopiva, monipuolinen koulutus. – Opiskelin alun perin talotekniikan perustutkinnon, mutta tuon jälkeen olen käynyt restonomi- ja kokkiopintoja ja nyt opiskelen bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi, Matti kertoo.

Töissä hän on ollut niin rakennuksilla kuin ravintolassakin ja monenlaisessa muussa tehtävässä. Nyt 60 prosenttinen tehtävä 4H:lla on juuri sopiva tähän vaiheeseen ja mahdollistaa opintojen loppuun suorittamisen.

4H-taustaa Matilla ei itsellään varsinaisesti ole, mutta hän on ohjannut salibandykerhoa nuorille ja ollut järjestämässä erilaisia tapahtumia, kuten laneja.

Soinissa 4H:lla pyörii tällä hetkellä viisi kerhoa, jotka on ehkä vähän enemmän tytöille suunnattuja ja jatkossa Matti toivookin voivansa laajentaa kerhovalikoimaa myös sellaiseen suuntaan, joka toisi pojatkin mukaan kerhoihin.

– Haluan tuoda tänne mahdollisimman paljon tekemistä nuorille, koska pienellä paikkakunnalla sitä ei välttämättä niin paljon ole. Ideoita on jo monenlaisia!

Nuorten omat ideat ovat tervetulleita, sillä kaikkein parasta olisi toiminta, joka lähtee nuorista itsestään ja toiminnanjohtajan rooli olisi tsempata vierellä.

Matti Purasen työt ovat alkaneet Soinissa aluksi yhteistyökumppaneihin tutustumisella ja perehtymisellä toimenkuvaa.

Käytännön asioihin on jo tartuttu suunnittelemalla yhdessä kunnan nuorisotoimen kanssa 1.-3. luokkalaisille talvilomaviikoksi leiriä, jossa olisi monenlaista mukavaa tekemistä sisällä ja ulkona. leiri toteutuu koronatilanteen niin salliessa.

Myös kierrätyskeskus yhdistyksellä toimii edelleen, ja toivottavasti jälleen ensi kuussa nuoria voidaan ottaa sinne myös TET-harjoitteluun.

Kierrätyskeskuksessa uutta on se, että sinne voi nyt tuoda vanhaa pienelektroniikkaa, kuten puhelimia ja tabletteja, ne toimitetaan eteenpäin ja saatu palkkio käytetään yhdistyksen toimintaan.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version