Alajärvellä jälleen neljä uutta koronavirustartuntaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Edellisen 22.1. annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu neljä uutta koronatartuntaa.

Kyseiset henkilöt asuvat kaikki Alajärven kaupungin alueella. JärviPohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 135 koronatartuntaa. 22.-28.1. koronanäytteitä otettiin 122 kappaletta.

MAINOS

Uusista koronatartunnan saaneista kaksi henkilöä ovat jo olleet karanteeniin asetettuja. Yksi koronatartunta on todettu ulkomailta tulleelta henkilöltä. Hänet oli testattu heti maahan tullessaan, ja Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella asetettiin vain yksi henkilö karanteeniin.

Alueen neljäs uusi koronatartunta on saatu maakunnan ulkopuolelta sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköstä. Tartunnanjäljitys on tehty, ja yhteensä Järvi-Pohjanmaan yhteistoimintaalueella karanteeniin tai eristyksiin on asetettu kymmenen henkilöä.

Pandemiajohtoryhmä muistuttaa alueen asukkaita noudattamaan erityistä varovaisuutta ja huolehtimaan turvaetäisyyksistä, kasvomaskien käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta.

Liikkumista maakunnan sisällä ja maakunnan ulkopuolelle on syytä harkita tarkoin.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella rokotteita on annettu siinä tahdissa, kun niitä meidän alueelle on jaettu. Alueemme asumispalveluyksiköiden asukkaista on rokotettu yhteensä noin kolmasosa eli noin 100 henkilöä.

Annettava rokote on haastava säilytettävä, ja yksittäisiä rokoteannoksia ei voi siirtää yksiköstä toiseen. Rokotteita on annettu riippumatta siitä, onko kyseessä Järvi-Pohjanmaan perusturvan oma vai yksityisen palveluntuottajan yksikkö.

Yksiköt valikoituvat rokotettavaksi lähinnä sen mukaan, kuinka paljon olemme saaneet rokotteita käyttöömme, jotta voimme rokottaa koko yksikön asukkaat kerralla tehokkaasti ja turvallisesti.

MAINOS
Edellinen artikkeliViisi uutta tartuntaa Etelä-Pohjanmaalla – kukaan sairastuneista ei ollut valmiiksi karanteenissa
Seuraava artikkeliKymmenen hakijaa peruspalvelujohtajaksi