-4.8 C
Alajärvi
lauantai 30.3.2024
MAINOS
MAINOS

Telinevoimistelu uudeksi lajiksi Kuortaneen urheilulukioon

Kuortaneen kunnanvaltuusto päätti 8.2. kokouksessaan telinevoimistelun ottamisesta uudeksi lajiksi Kuortaneen lukioon.

Telinevoimistelun ottamista Kuortaneen lukion lajiksi on suunniteltu yhteistyössä kunnan, Kuortaneen urheiluopiston ja Suomen voimisteluliiton kesken. Kuortaneen Urheiluopistolle valmistui viime vuonna myös uusi telinevoimisteluhalli.

MAINOS

Lajivalikoiman vahvistuminen telinevoimistelulla on osa kunnanvaltuuston hyväksymää lukion kehittämissuunnitelmaa, jonka tavoitteena on lukion opiskelijamäärän kasvattaminen 250 opiskelijaan vuoteen 2025 mennessä.

Tavoitteeseen pääsemiseksi lukioon on otettava 2-3 uutta lajia. Loppuvuodesta 2020 kunnannallitus teki jo päätöksen, että syksyllä 2021 uutena lajina aloittaa amerikkalainen jalkapallo.

Telinevoimistelun ottaminen lukion lajiksi vahvistaa osaltaan Olympiakomiteankin tunnistamaa urheiluyläkoulumallia. Kuortaneen yhteiskoulu valittiin viime vuonna osaksi Olympiakomitean urheiluyläkoulujen verkostoa.

Lukion osalta lajikirjon laajentamisella varaudutaan siihen, että toiminta ei ole liiaksi muutamien vahvojen lajien varassa. Kaikkiaan kunnan kannalta telinevoimistelu lukion lajina osaltaan vahvistaa kunnan elinvoimaisuutta ja valtakunnallista tunnettavuutta.

Kuortaneen urheilulukion muut lajit ovat tällä hetkellä jalkapallo, jääkiekko, keilailu, kestävyyslajit, lentopallo, paini, pesäpallo ja yleisurheilu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät