Suninsalmen Satamaravintola avaa ovensa aprillina!

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen Rannankylällä Suninsalmen satamassa sijaitseva ravintola on tavoitteena avata tulevaan kesään 1.4. uusien yrittäjien johdolla. Suninsalmen Satamaravintolan ruoriin tarttuvat Jaana Kontkanen ja Juhani Niemelä, jotka haluavat tarjota ravintolassa kulttuuria, ruokaa ja sosiaalista toimintaa.

Juhani Niemelä kertoo, että konseptia hiotaan parhaillaan, mutta ajatuksena on, että ravintolassa olisi monipuolisesti tarjontaa ja mahdollisuuksien mukaan käytetään lähellä tuotettuja raaka-aineita sekä lähellä valmistettuja tuotteita.

MAINOS

– Meiltä saa myös pizzaa ja grillituotteita, mutta tarkoitus on laittaa ainakin kerran viikossa fine dining -tyyppisesti pöytään parasta mahdollista!

Juomapuolella yrittäjät tulevat tekemään yhteistyötä lähialueiden pienpanimoiden kanssa, joten asiakkaat pääsevät sammuttamaan janoaan pienpanimoiden yksilöllisillä oluilla!

Alkukaudesta ravintola on avoinna viikonloppuisin, mutta kesä-heinäkuulla ovia pidetään avoinna kysynnän mukaan mieluusti vaikka aamiaisesta yömyöhään saakka.

Yrittäjät lupaavat Suninsalmen kesään myös kulttuuria. Ravintolarakennuksen omistaa Rannankylän kyläyhdistys ry, jonka toimesta alueella tapahtuu monenlaista, mikäli koronarajoitukset sen kesällä mahdollistavat.

Yrittäjät haluavat olla yhteistyössä alueelle tapahtumia tuottavien toimijoiden kanssa, mutta myös ravintolaan sisälle on luvassa ravintoa ruumiin lisäksi sielulle.

– Haluamme saada tänne seinille eri taiteilijoiden teoksia. Paikalla voi pitää pieniä myyntinäyttelyitäkin, tarjoamme niille puitteet, Juhani vinkkaa ja kehottaa kiinnostuneita taiteilijoita ottamaan yhteyttä.

Työhön on yrittäjien lisäksi palkattu alkuvaiheessa neljä työntekijää ja aika näyttää, tarvitaanko työvoimaa enemmän.

– Haluamme olla mukana luomassa lisää elävää maaseutua, tehdä tästä paikan, jossa on kulttuuria ja mahdollisuus tavata muita, yrittäjät toteavat ja painottavat, että haluavat tehdä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja etsiä myös kylätoimikunnan kanssa yhdessä ratkaisuja siihen, että koko hieno Suninsalmen satama-alue kehittyisi yhä lisää.

Rannankylän Kyläyhdistys ry:n puheenjohtaja Henri Ojala kertoo, että viime syksynä alueella tehtiin pihan kunnostustöitä, jotka jatkuvat vielä keväällä.

Sen jälkeen suunnitelmissa on kiinteän laiturin peruskorjaus, jonka myötä saataisiin lisää vierasvenepaikkoja. Itse ravintolarakennuksen osalta akuutteja korjaustarpeita ei juuri nyt ole, mutta jossain vaiheessa on edessä kattoremontti.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSeitsemän uutta tartuntaa sairaanhoitopiirin alueella
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaalla kuusi uutta koronavirustartuntaa