-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

UK-variantti vallitseva koronavirusmuoto Etelä-Pohjanmaalla – myös ryvästymä Etelä-Afrikan virusvarianttia

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä viimeaikaiset lisätutkimukset osoittavat, että virusvarianttien osuus tartunnoista on kasvava. UK-variantti näyttää olevan vallitseva koronavirusmuoto Etelä-Pohjanmaalla.

Tänä vuonna todetuista tartunnoista sata on osoittautunut varianttien aiheuttamaksi.

Kaksineuvoisen alueelta on löytynyt ryvästymä myös Etelä-Afrikan virusvarianttia. Toistaiseksi tähän liittyviä tartuntoja on todettu 16. Onnistuneen tartunnanjäljityksen ansiosta tartuntaketju näyttäisi sammuvan.

MAINOS

Kokonaisuudessaan menneen viikonvaihteen koronatilanne oli rauhallinen, lauantain ja sunnuntain aikana ei todettu yhtäkään uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 701.

Viimeisen viikon aikana sairastuneista 72 prosenttia oli karanteenissa olevia. Tartunnoista 55 prosenttia on saatu perhepiiristä ja kavereilta ja yksityistilaisuuksista saatujen tartuntojen osuus oli 18 prosenttia. Epäselväksi tartuntojen lähde jäi vain viidessä prosentissa tartuntoja.

Osastohoidossa on tällä hetkellä yhteensä kuusi koronapotilasta, joista valtaosa Ilmajoen terveyskeskuksessa. Koronakuolemia on alueella kaikkiaan 20.

Nyrkki pohtii perustasolle siirtymistä

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11. lähtien. Nyrkki ei tehnyt muutoksia maaliskuun loppuun saakka voimassa oleviin suosituksiin maanantain kokouksessaan.

Myös Aluehallintoviraston antama kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus tilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin on voimassa 31.3. saakka.

Etelä-Pohjanmaan tartuntatilanne on pysynyt vakaana viimeiset kolme kuukautta. Hyvä tilanne johtuu väestön vastuullisesta toiminnasta, aktiivisesta koronatestiin hakeutumisesta sekä suosituksiin ja rajoituksiin sitoutumisesta.

Nyrkki kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen perjantaina 26.3. arvioimaan koronatilannetta tarkemmin. Kiihtymisvaiheesta perustasolle siirtymistä arvioidaan tartuntojen ilmaantuvuuden, positiivisten näytteiden osuuden, tartunnanjäljityksen toteutumisen ja sairaalahoidon tarpeen perusteella.

Arvioinnissa otetaan huomioon myös pääkaupunkiseudun ja lähimaakuntien tartuntatautitilanne.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät