11 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Maalle takaisin – Soiniin!

Pääkaupunkiseudulla vietetyt 37 vuotta ei tehnyt Sari Erkkilästä (os. Jussila) kaupunkilaista, sillä hän palasi viime kesänä juurilleen Soiniin.

Hän on viettänyt lapsuutensa Soinin Hautakylällä, kunnes ylioppilaaksi tulon jälkeen muutti Helsinkiin opiskelemaan ja työelämään. Kolme lasta ovat jo aikuisia ja asuvat Etelä-Suomessa. Soinissa asuu hänen ikääntynyt isänsä ja kaksi veljeä.

Sari oli jo pitkään haaveillut maalle paluusta jossain elämän vaiheessa mutta se toteutuikin aiemmin kuin hän osasi odottaakaan. Tämän mahdollisti etätyö kotoa käsin, kun Sarin kollega Alavudelta siirtyi eläkkeelle.

MAINOS

Sarilla on pitkä työura ensin Nordea-pankissa ja viimeiset kaksikymmentä vuotta aikuiskoulutusorganisaatiossa. Hän toimii ammatillisten tutkintojen projektipäällikkönä MIF:ssä vastuualueena E-Pohjanmaa. (Management Institute of Finland Oy).

– Verkkoyhteydet Soinissa ovat toimineet hyvin. MIF:llä oli digitaaliset oppimisympäristöt ja alustat jo valmiina etäkoulutusta varten, joten kaikki on sujunut jouhevasti ja kokemukset etäkoulutuksesta ovat olleet hyviä.

Sari on aina ollut ylpeä kotiseudustaan ja etelä-pohjalaisuudestaan.

– Pohjalainen menee suoraan asiaan ja on reilusti sitä mitä on. Täällä voi vieraankin kanssa vaihtaa kuulumisia mikä taas pääkaupunkiseudulla on harvinaista.

– Täällä elämä tuntuu luontevalta ja kotoisalta. Sari kokee, että hänellä on alkanut uusi vaihe elämässä. Kuten hänen poikansa Henri oli osuvasti tuumannut: ’Nyt äiti asuu siellä, minne hänen sydämensä kuuluu.

Soinin vahvuuksia ovat puhdas luonto ja rauha sekä monenlaiset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet. Sari lenkkeileekin paljon Ukko-koiransa kanssa istumatyön vastapainoksi. Saria on yllättänyt Soinissa myös yleinen, vireä paikkakunnan kehittämishalukkuus ja yrittäjähenkisyys.

– Mielestäni Soinin valtti on luonto-erä-metsästys -teemoihin liittyvien toimintojen nykytrendien mukainen kehittäminen. Edelleen voitaisiin keskittyä tämän vahvuuden jalostamiseen niin, että erottuisimme entistä paremmin ja vetovoimaisemmin muista maaseutukunnista.

Soini tarjoaa Sarin mielestä kaikkea mitä tarvitaan jokapäiväiseen elämään, kunhan nykyiset peruspalvelut säilyvät. Lapsiperheiden on täällä hyvä asua ja kunta on ottanut hyvin huomioon perheiden moninaiset tarpeet.

Etätyö tarjoaa nykyisin mahdollisuuksia yhä useammissa ammateissa, joten Sari kannustaa muitakin muuttamaan maaseudulle – tietysti aina omien mahdollisuuksien puitteissa.

Leila Peura

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät