-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Ankkurit haluaa kehittyä ja olla parempi

Toiseen peräkkäiseen miesten Ykköspesis-kauteen valmistautuva Alajärven Ankkuritpesis ry:n edustusjoukkue on lähtenyt tulevaa kautta kohti tavoitteenaan tehdä töitä aiempaa paremmin ja myös jatkaa kehityksen kaarella. Tulevalla kaudella joukkue esiintyy nimellä Alajärven Ankkurit ja peliasu on tuttuun tapaan sinikeltainen.

Miesten Ykköspesis starttaa suunnitelmien mukaan toukokuun puolivälissä. Sarjassa on mukana 12 joukkuetta.

MAINOS

Sarja-avauksensa alajärveläisjoukkue pelaa kotistadionillaan lauantaina 15.5. Puijon Pesistä vastaan. Viime kaudella Ankkurit selvitti tiensä Ykköspesiksen välieriin, joissa se pelasi lopulta Superpesikseen noussutta Haminan Palloilijoita vastaan.

– Ensimmäinen kautemme Ykköspesiksessä oli hyvä ja pirteä esitys. Meistä ei paljon tiedetty, eikä mekään paljon tiedetty muista.

– Kausi oli kokonaisuudessaan hyvä, vaikka bensa väheni loppukautta kohti. Pelattiin Haminaa vastaan hyvät viimeiset pelit: ne eivät olleet mitään selkeitä matseja, vaikka Hamina vei ottelusarjan 3–0, summaa pelinjohtaja Santeri Särkinen joukkueen viime kautta.

Vahvuutena urheilullisuus

Ankkureiden Ykköspesis-rinkiin kuuluu 15 pelaajaa, joiden ikähaarukka on 17–25 vuotta. Viime kaudesta joukkue on uudistunut jonkin verran.

Jo viime kaudella treeniryhmässä mukana olleet Kasper Mäkelä ja Joona Peltokangas tulivat virallisesti Ykköspesis-rinkiin. Tulopuolelle kirjattiin lukkari Pyry Alanen Manse PP:stä. Ankkureiden omiin kasvatteihin lukeutuva Sasu Iivarinen siirtyi Imatran Pallo-Veikkoihin ja Atte Brandt edustaa ensi kaudella suomensarjassa pelaavaa uutta Jyväskylän Kiri 2020 -seuraa.

Ankkureiden vahvuus on Särkisen mielestä yleisessä urheilullisuudessa.

– Jätkät on kovassa kunnossa. Testit osoittavat fyysisen puolen kovan kunnon, joka on tasaista kaikilla. Urheilullisuus on varmasti verrattavissa moniin Superpesiksen seuroihin. Siitä ollaan ylpeitä ja sitä käytetään voimavarana.

Ankkureilla on tulevan kauden miehistössään opiskelijoita, paikkakunnalla asuvia ja varusmiespalvelustaan suorittavia.

Talvikaudella on ykköspelinjohtajan mukaan harjoiteltu kolmessa ryhmässä ja yhteisharjoituksia on ollut viikoittain 3–5, jonka lisäksi on vielä esimerkiksi henkilökohtaisia fysiikka- ja lajitreenejä. Keskiössä ovat laadukas tekeminen yksilötasolla ja pienryhmissä.

– Ihan hetkeen ei ole päästy harjoittelemaan, että kaikki olisivat paikalla. Näissä olosuhteissa ei ole mahdollista harjoitella useasti koko porukalla. Koko ajan mietitään ja kehitellään asioita, että saadaan harjoittelua eteenpäin. Painotamme, että jokaisen pitäisi saada mahdollisimman paljon laadukkaita treenitunteja.

Kehitystä fysiikassa

Ankkureiden Ykköspesis-miehistö aloitti uuteen kauteen valmistautumisen lokakuussa. Yhdessä käytiin muiden muassa juoksemassa Vimpelissä Lakeaharjun kuntoportaissa ja herättelemässä kroppaa käyntiin, että taas mennään.

Fyysisellä puolella on talven aikana tapahtunut myönteistä kehitystä, joka näkyy esimerkiksi lihaksiston vahvistumisena ja jalan hyvänä kulkuna jo testeissä. Henkisellä puolella kehitystä on näkyvissä siinä suhteessa, että kaikki ringissä mukana olevat ovat uskaltaneet ottaa vielä enemmän vastuuta ja johtaa porukkaa.

Talven hallipeleissä Ankkurit kohtasi tulevan kauden vastustajistaan Simon Kirin ja Alavuden Peli-Veljet. Kiri voitettiin jaksoin 2–1 ja APV:lle hävittiin samoin jaksoin.

– On puhuttu muutamien joukkueiden kanssa, että pelattaisiin harjoitusotteluita ennen kauden alkua. Aikatauluja ei ole lyöty lukkoon, kertoo viime kesänä jatkosopimuksen Ankkureiden kanssa tehnyt Santeri Särkinen.

Ankkurit kaudella 2021: Pyry Alanen, Tuukka Etula, Juho Ihamäki, Lauri Ihamäki, Ville Keltikangas, Elmeri Koivusalmi, Jami Lassila, Kasper Mäkelä, Joona Peltokangas, Antton Peltomäki, Jere Peltomäki, Mikael Penninkangas, Vili Siltala, Martti Viitasalo ja Nestori Yli-Sissala. 1.-pelinjohtaja Santeri Särkinen ja 2.-pelinjohtaja Toni Nevantakanen.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät