-14.7 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Koronavuosi lisäsi kotitalousjätteen määrää Millespakan toiminta-alueella

Alajärvi, Halsua, Kyyjärvi, Lappajärvi, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Soini ja Vimpeli -alueella toimivan Millespakan toimintavuosi oli poikkeuksellinen monella tavalla ja se näkyi selvästi myös jätehuollossa kotitalouksien jätemäärien kasvuna.

Kotona vietettiin enemmän aikaa, joten sekä pakkausjätteitä että poltettavaa jätettä syntyi enemmän.
Kotona, että vapaa-ajan asunnoilla vietetty aika lisäsi myös kävijöitä hyötyjäteasemilla. Aikaa on käytetty nurkkien ja varastojen siivoamiseen ja remontointiin.

Millespakan kymmenellä hyötyjäteasemalla kävijöitä oli yhteensä noin 17000 ja kasvua edellisestä vuodesta oli 12 prosenttia.

MAINOS

Vilkkaimmat kuukaudet hyötyjäteasemilla ovat toukokuusta lokakuuhun, mutta eniten kävijöitä oli heinäkuussa. Vuoden aikana eniten kävijöitä oli Alajärven hyötyjäteasemalla ja toiseksi eniten Vimpelin hyötyjäteasemalla ja kolmantena Lappajärven hyötyjäteasemalla.

Maksullisia jätejakeita, joita ovat puujäte, poltettavajäte ja palamatonjäte, vastaanotettiin hyötyjäteasemilla 66 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena.

Erityisesti poltettavan jätteen ja vaarallisen jätteen vastaanottomäärät kasvoivat hyötyjäteasemailla. Tavallisimmat vastaanotettavat vaaralliset jätteet ovat kiinteämaalijäte, jäteöljy ja akut sekä paristot. Eniten jätteitä vastaanotettiin Lappajärven hyötyjäteasemalla, toiseksi eniten Reisjärven hyötyjäteasemalla.

Hyötyjäteasemiemme palvelujen hyödyntämistä mahdollisimman vilkkaasti toivotaan jatkossakin. Lisää hyötyjäteasemilla asioinnista ja lajittelusta voi lukea nettisivuilta millespakka.fi.

Myös Millespakan jäteopas jaetaan kaikille vakituisille asunnoille kevään aikana.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät