Kurkistus tangokuningas Jaska Mäkysen elämään koronavuonna

Mainos[adrotate banner="3"]

Tangokuningas Jaska Mäkysellä tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta tangokuninkaaksi kruunaamisesta.

Jaska on asunut enimmän osan elämästään Etelä-Pohjanmaalla. Hän on syntynyt Rantatöysässä Alavudella, muuttaen sieltä Kuortaneelle ja muutamien mutkien kautta nykyinen osoite sijaitsee Seinäjoella. Mäkynen on aina kokenut itsensä pohjalaiseksi ja muistaa juurensa siitä huolimatta, että on asunut akselilla Ylitornio Helsinki.

MAINOS

Koronavuosi vei Mäkyseltä keikat, kuten muiltakin artisteilta, eikä siinä katsottu suosion suuruutta.
Korona ei kuitenkaan ollut kuolinisku tekemiselle. Mäkynen on työstänyt musiikki yhdessä Aikakoneyhtyeestäkin tunnetun Maki Kolehmaisen ja monien suuruuksien taustajoukoista tunnetun Petri Anttilan kanssa.

12.2. ilmestyi Gramofoni Oy:n tuottama duettosingle ”Jos lähdet” vuoden 2019 tangokuningattaren Pirita Niemenmaan kanssa.

Mäkynen ei ole siis juurikaan ehtinyt lepäämään laakereillaan, vaan hän on ottanut liki keikattomasta ajanjaksosta kaiken mahdollisen irti. Keväällä ilmestyy Mäkysen elämänmakuinen ja aito elämänkertakirja.

Kirja lähtee varhaisesta, ankaran köyhästä, mutta rakkaudellisesta lapsuudesta, kulkien muistojen kautta nykyhetkeen.

Tangokuningas muistaa ensimmäiset esiintymisensä, jotka tapahtuivat polvenkorkuisena, kun hänet nostettiin pöydän reunalle laulamaan kotiin kutsutun kortinpeluuringin keskelle, jossa humalaiset pelurit antoivat pienelle esiintyjälle taskurahaa.

Kirja ei ole pelkästään Jaskan omia muisteluita, vaan henkilöhaastatteluita on laajasti mm. muilta muusikoilta, pitkäaikaisilta bändikavereilta ja perheeltä. Kirja sisältää myös runsaasti kuvia tangokuninkaan kotialbumista.

Mäkynen on ollut aina hyvin urheilullinen. Hän on nuoruudessa pelannut jalkapalloa aktiivisesti, pyöräillyt Suomen päästä päähän, harrastanut tennistä, hiihtoa, rullaluistelua ja uteliaan eläväisenä luonteena ollut innokas kokeilemaan uusia lajeja.

Taustansa ansiosta tällä 1952 syntyneellä artistilla on fyysinen kunto loistava vielä tänäkin, mikä on mahdollistanut korona-aikana hyvinkin fyysisen hitsaustyön Paketo Oy:llä.

Loistava laulaja -kisa Kivitippuun

Mäkynen on mukana myös Loistovirma Oy:ssä, joka on tullut tutuksi monille järjestämästään Loistava laulaja kisasta. Tavallisesti kisan karsintoja on pidetty eteläisessä Suomessa, mutta tänä vuonna Loistava laulaja kisa rantautuu Lappajärven Kivitippuun.

Kisaan voi ilmoittautua 31.7 asti lähettämällä laulunäytteen. Lisätietoa löytyy yrityksen nettisivuilta.

Tuomaristo kisassa koostuu musiikkialan ammattilaisista ja tänä vuonna musiikin kuluttajan näkökulmasta arviointeja tuomaristoon tulee antamaan Alajärven oman ”vallesmanni” Raimo Vistbacka.

MAINOS
Edellinen artikkeliEilen neljä uutta tartuntaa
Seuraava artikkeliEi tartuntoja eiliseltä