-15.8 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Kuntalaisille olohuone talkoovoimin Vimpelissä

Vimpelin Saarikentän pääportin ja sillan yhteyteen ryhdytään lähiaikoina rakentamaan kuntalaisten olohuonetta, johon tulee puurakenteinen VIP- ja kokoustila sekä crossfit-areena. Kuntalaisten oma olohuone toteutetaan talkoovoimin. Hanketta hallinnoi Vimpelin kunta.

Ely-keskuksen rahoittaman hankkeen tarkoituksena on rakentaa Suomen kauneimmaksi pesäpallokentäksi kutsutun Saarikentän pääportin ja sillan yhteyteen laajempi terassi kuntalaisten olohuoneeksi.

Vimpeliläiset viestittivät jo pari vuotta sitten toteutetun Vetovoimaa ja viihtyvyyttä -hankkeen aikana, että kuntaan kaivataan lisää yhteisiä kokoontumistiloja. Ympäristösihteeri Kirsi Syynimaa kertoo, että valmistuessaan kuntalaisten olohuone palvelee yksityisiä ihmisiä, yhdistyksiä, yhteisöjä ja yrityksiä.

MAINOS

– Uudisrakennuksessa voidaan järjestää yhteislaulutilaisuuksia, syntymäpäiviä tai esimerkiksi uskonnollisia tilaisuuksia.

Kokoustilan kylkeen tuleva crossfit-areena tarjoaa kuntoilijoille ja myös aktiivisesti urheilua harrastaville uudenlaisen treenimahdollisuuden Vimpelissä.

Kuntalaisille ja matkailijoille

Hankkeen kustannusarvio on 64 630 euroa, josta kuntarahoituksen osuus on 13 849,28 euroa. Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston osuus kustannuksista on 19 389,38 euroa.

Sekä yksityisen rahoituksen että vastikkeettoman työn osuus on 18464,79 euroa. Kuntalaisten olohuone toteutetaan Saarikentän pääsisäänkäynniltä katsottuna saaren vasempaan reunaan, jossa on makkaranmyyntipiste ja Vedon fanishop. Ne siirretään katsomorakenteiden alle.

Saarikentän pääportin läheisyyteen rakennettava VIP- ja kokoustila on monikäyttöinen.

Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli lanseerasi idean kuntalaisten olohuoneesta valtuuston iltakoulussa viime vuoden huhtikuussa. Hänen mukaansa ulkoliikuntasalit kasvattavat suosiotaan.

– Talvella Vimpelissä on hiihtoladut kunnossa. Kunta haluaa kehittää matalan kynnyksen liikuntapaikkoja, jollainen crossfit-areena on. Vaikka taloudesta on tiukkaa, on kunnalla ja kolmannen sektorin edustajilla tahtotila kuntalaisten olohuoneen rakentamiseen.

Leijonanmieli näkee hankkeessa myös matkailullisen näkökulman.

– Lakeaharjulla käy talvisin 100 000 ihmistä ja Vedon Superpesis-otteluissa 50 000 katsojaa. Moni matkailija käy pelien ulkopuolella ihailemassa ja kuvaamassa Saarikenttää. Mökkiläiset ovat toivoneet kesäkahvilatoiminta ja nyt siihen on mahdollisuus. Saarikenttä on tietyllä tavalla Vimpelin sydän.

Monta käyttötapaa

Uuteen kokous- ja VIP-tilaan käytettävät elementit kootaan Vimpelissä. Rakennuksen kokonaispinta-ala on noin 61 neliömetriä. Rakennukseen tulee ulosmyynnin mahdollistava tila kioskille.

Hanketta toteuttavan talkooporukan ydin koostuu Vetofanit-ryhmästä, mutta kaikki halukkaat voivat ilmoittautua talkootoiminnasta vastaavalle Voitto Jaakkolalle. Vetofanit talkoilivat muutama vuosi sitten Saarikentän Jokikioskin yhteyteen uudet wc-tilat.

Saarikentän makkaranpaistokioski ja sen takana oleva Vedon fanishop siirretään Saarikentän katsomon alle ja tilalle rakentuu kuntalaisten käyttöön tuleva monipuolinen olohuone.

Kuntalaisten olohuonetta ryhdytään työstämään toden teolla kuluvan viikon aikana. Ensin on tehtävänä viemäröinti-, vesi- ja sähkötöitä sekä veden ohjaukseen liittyviä alustavia töitä. Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi ounastelee, että uudisrakennus ja kuntalaisten olohuone olisivat valmiit loppukesästä.

– Vedolle VIP- ja kokoustila mahdollistavat sen, että saamme myytyä lisää otteluisännyyksiä Superpesis-otteluihin. Kioskimyynti paranee hieman ja sillä on vaikutusta katsojien palvelemiseen.

Vapaa-aikasihteeri Ari Takala kertoo uudisrakennuksen viereen tehtävän crossfit-areenan mahdollistavan monipuolisen harjoittelun.

– Areenalle tulee crossfit-teline, jossa pystyy levytankoja hyödyntämällä tekemään erilaisia liikkeitä. Siirrettävä penkki mahdollistaa penkkipunnerruksen ja vinopenkkiharjoittelun. Leuanvetopaikka rakennetaan myös, samoin hankitaan esimerkiksi dippiteline, lyhyt ”apinarata” ja kahvakuulia.

Virpi Poikelin

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät