Aisapari sai rahoitusta siirtymäkaudelle

Mainos[adrotate banner="3"]

EU-kausien vaihdos ei aiheuta katkosta Leader-tukeen. Maa- ja metsätalousministeriöstä saatiin hyvä potti Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmille vuosille 2021–2022. Hankkeita voidaan rahoittaa reilulla 13 miljoonalla eurolla.

Julkisen tuen osuus tästä on 8,5 miljoonaa euroa, josta kunnat rahoittavat 20 prosenttia. Rahaa on haettavissa Aisaparin, Liiverin, Kuudestaan ja Suupohjan Leader-ryhmien alueilla monipuolisesti yritystukiin sekä palvelujen ja kylien kehittämiseen.

MAINOS

Leader Aisaparilta julkista rahoitus osuutta on myönnettävissä yritys- ja kehittämishankkeille noin 3,1 miljoonaa. Seuraava hakujakso Aisaparilla päättyy toukokuun lopussa.

Yhdistysten ja kuntien yleishyödyllisillä kehittämis- ja investointihankkeilla on parannettu palveluja ja edistetty esimerkiksi luontoliikuntaa.

Ohjelmakaudella 2014–2020 Leader-tukea on Etelä-Pohjanmaalla myönnetty tähän mennessä 35,1 miljoonaa euroa 1176 hankkeelle. Leader-rahaa on myönnetty 506 yritykselle toiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja laajentamiseen sekä investointeihin.

Yritysryhmä- ja elinkeinollisia kehittämishankkeita sekä yleishyödyllisiä hankkeita on toteutettu 670 kappaletta.

Yhdistysten, säätiöiden ja kuntien yleishyödyllisillä kehittämis- ja investointihankkeilla on parannettu maaseudun palveluita ja harrastusmahdollisuuksia, toteutettu virkistysalueita ja lisätty asukkaiden yhteisöllisyyttä.

Aisaparin alueella – Alajärvellä, Evijärvellä, Lappajärvellä, Lapualla ja Vimpelissä – on tällä ohjelmakaudella rahoitettu 331 hanketta. Tukea on tähän mennessä myönnetty kaikkiaan 12,3 miljoonaa euroa. Toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää on iloinen alueen toimijoiden aktiivisuuteen.

– Viime hallituksessa tehtiin jälleen toistakymmentä yritystukipäätöstä ja saman verran yhteisöjen kehittämis- ja investointihankkeita. Talkootyötä hankkeissa on tehty tähän mennessä yli 60 henkilötyövuoden verran.

Ryhmien yhteisillä hankkeilla haetaan vauhtia valokuidun rakentamiseen ja kulttuurimatkailun kehittämiseen.

Intoilijat palkitaan kevätkokouksessa

Aisaparin kevätkokous pidetään hybridinä 29.4. iltaseitsemältä alkaen. Evijärven kunnantalolla kokoonnutaan koronaohjeistuksia noudattaen ja lisäksi on mahdollisuus osallistua Teams-sovelluksen välityksellä.

Järjestelyjen vuoksi on kokoukseen ennakkoilmoittautuminen, joka onnistuu verkossa osoitteessa bit.ly/Aisapari2904 tai sähköpostilla henkilöstölle.

Ilmoittautumisia pyydetään 28.4. mennessä. Kokouslinkki etäosallistujille lähetetään kokouspäivänä 29.4.

MAINOS
Edellinen artikkeliKuortaneenjärvi hätyyttelee tulvarajaa ensi viikon lopulla
Seuraava artikkeliPohjalaisista maatilayrittäjistä lähes joka kolmas on joutunut sammuttamaan tulipaloa