Lapset ja nuoret ilmaiseksi Nelimarkka-museoon

Alajärven sivistyslautakunta on 14.4. kokouksessaan hyväksynyt Nelimarkka-museon uuden hinnaston.

Uudet hinnat tulevat voimaan 1.5. alkaen. Hinnaston mukaan alle 18-vuotiaat pääsevät jatkossa ilmaiseksi museovierailulle Nelimarkka-museoon. Aiemmin ilmainen sisäänpääsy on koskenut alle 12 -vuotiaita sekä kouluryhmiä.

MAINOS

– Alle 18-vuotiaiden ilmainen sisäänpääsy on yleinen käytäntö useissa suomalaismuseoissa ja on hyvä, että se tulee myös Nelimarkka-museoon. Lasten ja nuorten taidekasvatuksen edistäminen oli nimittäin jo museon perustajalle Eero Nelimarkalle sydämen asia, kertoo museotoimenjohtaja Elina Alkio.

Toinen uudistus Nelimarkka-museon hinnastoon on museon vuosilippu. Vuosilipun kohderyhmänä ovat paikalliset asukkaat, jotka haluavat tutustua kaikkiin museon näyttelyihin yksittäistä pääsylippua huokeammalla.

– Vuosikortti ei sinänsä ole mikään uusi keksintö, mutta se otetaan meillä kokeiluna käyttöön Museokortin rinnalle. Enemmän museoissa käyville Museokortti on tietysti edelleen kannattavin vaihtoehto, Elina Alkio kertoo.

– Uuden hinnaston myötä toivomme, että paikalliset sekä erityisesti lapsiperheet ja nuoret löytäisivät rohkeasti tiensä museoon, Alkio lisää.

MAINOS
Exit mobile version