-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

EP pysynee perustasolla – Nyrkki ei näe perusteita kiihtymisvaiheeseen siirtymiselle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonvaihteessa 16.-18.4. yhteensä neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 801.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 52 tartuntaa (ilmaantuvuus 26,9/100 000 asukasta). Viikolla 15 todettiin yhteensä 30 tartuntaa, näistä 47 prosenttia oli jo karanteenissa olevia. Lähes kaikki tartuntalähteet saatiin selvitettyä. Karanteeniin määrättiin viime viikolla 90 henkilöä.

MAINOS

Sairaalahoidon tarve on laskenut, sairaalahoidossa on vain muutama koronapotilas. Koronakuolemia on alueella kaikkiaan 23.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 98283. Eilen tutkittiin 188 näytettä. Viime viikolla tehtiin yhteensä 2329 koronatestiä, joista positiivisten osuus oli 1,3 prosenttia. Keskimääräinen vastausviive on 9,4 tuntia.

Nyrkin suositukset

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian perustasolla 23.3. lähtien. Tartuntamäärien kasvusuunnasta huolimatta tänään 19.4. kokoontunut Nyrkki ei nähnyt riittäviä perusteita kiihtymisvaiheeseen siirtymiseen.

Perustason puolesta puhuvat myös maakunnan sisäisten tartuntojen vähäinen määrä, jäljitystyön hyvä onnistuminen ja sairaalahoidon vähäinen tarve.

Aluehallintoviraston antama määräys yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta enintään 20 henkilöön on voimassa 30.4. saakka, kuin myös Nyrkin antamat kokoontumissuositukset.

Kokouksessa otettiin kantaa seuraaviin asioihin.

– Ensisijaisesti suositellaan lukioiden vanhojen tanssien siirtämistä syksylle 2021. Mikäli opetuksen järjestäjä päätyy tanssien järjestämiseen keväällä, toteutetaan tilaisuus noudattaen voimassaolevia rajoituksia ja suosituksia.

– Oppilaitoksien valmistujaisjuhlat voidaan järjestää hyödyntäen kokemuksia kevään ja syksyn 2020 juhlien järjestämisestä esim. ulkoilmatilaisuuksina tai hybridimallin periaattein noudattaen voimassaolevia rajoituksia ja suosituksia.

– Oppilaitosten/koulujen TET-harjoittelu- ja työharjoittelujaksoja voidaan järjestää kevään aikana opetuksenjärjestäjän ja harjoittelupaikan järjestäjän keskinäisen sopimuksen mukaan, kun huomioidaan kaikki voimassa olevat rajoitukset ja suositukset.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki merkitsi tiedoksi seuraavan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 16.4. antaman määräyksen:

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää tartuntatautilain 15 §:n nojalla Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymää järjestämään kaikille Vestas tuulivoimatyömaihin kuuluvilla Saunamaan ja Suolakankaan työmailla Kurikan, Teuvan ja Kauhajoen kuntien alueilla työskenteleville henkilöille terveystarkastuksen SARS-CoV-2-viruksen aiheuttaman yleisvaarallisen tartuntatauti Covid-19:n leviämisen estämiseksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät