11.4 C
Alajärvi
tiistai 26.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Kansalaisopiston kevätnäyttelyt poikkeusjärjestelyin

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kevätnäyttelyt järjestetään koronapandemian takia poikkeuksellisella tavalla – Vimpelissä ikkunanäyttelynä, Soinissa kirjastossa ja Alajärvellä Villa Väinölässä.

Vimpelissä ja Soinissa kädentaitoja harrastavien osaamiseen on jo voinut käydä tutustumassa.

Alajärvellä Kuvataidekoulu Eeron Alajärven ryhmien kevätnäyttely avautuu toukokuun 11. päivänä.

MAINOS

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston vt. rehtori Titta Väänänen kertoo koronan vaikuttaneen totutusta poikkeaviin näyttelyjärjestelyihin.

– Tilanne on ollut epävarma ja näyttelyjä on ollut vaikea järjestää. Opettajat saivat itse valita, miten näyttelyt järjestetään. Esimerkiksi Vimpelistä tuli ajatus, että voitaisiinko järjestää ikkunanäyttely. Tämä kuulosti kivalta idealta ja riskiryhmäläisetkin pääsevät nauttimaan näyttelystä, kun töitä voi ihailla ulkona.

Monipuolista tarjontaa

Soinissa kansalaisopiston kädentaitoryhmien kevätnäyttely on järjestetty lähes poikkeuksetta kirjastossa. Tänä keväänä esillä on neljän eri kädentaitoryhmän töitä 16.5. saakka.

– Kirjastossa on esillä muiden muassa mattoja, puhdetöitä, matkahuopia ja kaulahuiveja. Viime lukukaudella on kokeiltu villalankojen värjäystä luonnonväreillä ja esillä on lankoja, valottaa tekstiilityön opettaja Minna Kulmala.

Vt. rehtori Titta Väänänen kertoo, että Soinissa kuvataidekoululaiset tekevät videoesittelyn, joka tulee katsottavaksi Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kotisivulle.

Vimpelissä entisen Siwan kiinteistön ikkunoista pääsee ihailemaan posliininmaalaustöitä, kuvataideryhmän ja Päivämaalarit-kuvataideryhmän sekä kudontapiiriläisten taidonnäytteitä 6.5. saakka.

Kuvataidekoulu Eeron vimpeliläisryhmien ikkunanäyttely on valmis tulevana maanantaina ja esillä 16.5. saakka Perhetupa Vimpulan ikkunassa.

– Ikkuna on sijainniltaan ihana ja kontekstiltaan sopiva: taidetta lapsilta lapsille. Tänä vuonna Vimpelissä on ollut neljä kuvataidekoulun ryhmää ja oppilaita yhteensä 36, iloitsee kuvataideohjaaja Marjut Mässbacka.

Alajärvellä kansalaisopiston päättävät opiskelijat saavat todistuksen.

Villa Väinölä valikoitui Kuvataidekoulu Eeron ryhmien näyttelyn pitopaikaksi, sillä Villa Väinölässä on henkilökuntaa paikalla, eikä siellä tarvita erillisiä näyttelyvalvojia. Kevätnäyttely on esillä toukokuun 28. päivään saakka.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät