Kraateriturnaus keräsi F-juniorit Veikkolaan!

Mainos[adrotate banner="3"]

Vapun jälkeisenä sunnuntaina Veikkolassa nähtiin vilskettä, kun yksitoista F-ikäisten pesäpallojoukkuetta valtasi Veikkolan.

Kraateeriturnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa Lappajärvellä, ja turnaus oli osa 110 -vuotiaan Lappajärven Veikkojen juhlavuotta ja sen juhlatapahtumia.

MAINOS

F-ikäisiä tyttö- ja poikajoukkueita oli ympäri maakuntaamme. Samat joukkueet pelaavat myös tulevana kesänä samoissa sarjoissa, joten juniorijoukkueet saivat hyvää harjoitusta ja oppia myös tulevaa kesää ajatellen.

Kahdeksen tuntia kestänyt turnaus pelattiin koleassa kevätsäässä. Veikkolassa pelattiin kolmella juniorikentällä yhteensä 22 ottelun verran. Joukkueilla oli kunnon päivätyö, sillä otteluita kertyi jokaiselle neljän turnauspelin verran.

Pelit pelattiin ns. leirisäännöin, jolloin peliaika oli kahden vuoroparin verran. Turnaus liikutti yhteensä noin 130 pesäpalloilijanalkua.

– Turnauksen läpivieminen oli jonkin verran työläs, sillä sen valmistelutyöt piti aloittaa hyvissä ajoin. Ottelu-, ruokailu-, toimitsija-aikatauluissa on aina suunnittelemista, jotta homma saadaan pyörimään ja tapahtumasta tulisi onnistunut.

– Oman haasteen tapahtumasuunnitteluun teki korona-aika, mutta onneksi joukkueet osaavat jo reilun vuoden kokemuksella huomioida nämä asiat jo automaattisestikin. Turnaus meni erinomaisesti, ja oli ilo katsoa kuinka pesäpallokansa iästä riippumatta osaa nauttia meidän hienosta kansallislajistamme, Piritta Kärnä-Jantunen toteaa.

– Erityisen kiitollinen olen jokaiselle osallistuneelle joukkueelle sekä Lavepesiksen talkooväelle. Ilman tällaista vapaaehtoistoimintaa homma ei yksinkertaisesti vain pyörisi, Kärnä- Jantunen jatkaa kiitollisena.

Turnaus oli myös pelaajille itselleenkin mieleinen. Veikkojen F-junioreiden lukkari Emma Ahvenniemi oli iloinen, kun pääsi pitkästä aikaa pelaamaan oman joukkueen kanssa.

– Pelit meni tosi hyvin, kun kaikki osasi keskittyä peleihin, ja voitettiinkin kaksi peliä neljästä. Pesäpallo on muutoinkin kivaa, kun onnistuu välillä ja joskus voittaa. Samalla saa olla kavereiden kanssa paljon yhdessä, Emma lisää iloisesti.

Ottelutulokset, Kraateriturnaus 2.5.2021:

F-tytöt: VIRKIÄ – AA 12-4, LAVE – SMJ 11 PUN 7-8, SMJ 11 SIN – ÄU 6-10, SMJ 11 PUN – VIRKIÄ 13-3, LAVE – SMJ 11 SIN 12-9, AA – ÄU 6-18, SMJ 11 PUN – ÄU 4-4, VIRKIÄ – SMJ 11 SIN 3-14, SMJ 11 PUN – AA 18-4, AA – SMJ 11 SIN 4-18, ÄU – VIRKIÄ 13-8.
F-pojat: VETO – AA11 2-15, AA12 – YPJ 3-17, VETO – SMJ 6-17, SMJ – AA12 8-2, AA11 – YPJ 17-9, LAVE – AA11 12-10, YPJ – VETO 14-10, LAVE – AA127-9, YPJ – SMJ 4-11, AA12 – VETO 7-13, SMJ – AA11 9-12.

Piritta Kärnä-Jantunen

MAINOS
Edellinen artikkeliKorona: Maakunnassa on kolme aktiivista tartuntaketjua
Seuraava artikkeliAisapari palkitsi Vuoden intoilijat