1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Silmäseudusta uuden omistajan johdolla Alajärven Optiikka

Alajärvellä 26 vuoden ajan toiminut optikkoliike Silmäseutu vaihtaa nimensä Alajärven Optiikaksi 1.6. lukien samalla, kun yrityksen omistaja vaihtuu. Kaikki palvelut jatkuvat tuttuun tapaan ennallaan ja asiakkaita palvelevat tutut henkilöt vain aikaisempien yrittäjien Isto ja Marita Lampelan väistyessä.

Uutena yrittäjänä aloittaa Minna Palomäki ja puolisonsa Jaakko, joka kuitenkaan ei tule työskentelemään yrityksessä. Minna on asiakkaille entuudestaan tuttu työskenneltyään liikkeessä nyt kevättalven aikana ja viime vuosina myös lukuisia kertoja lomia ja sijaisuuksia tehden.

MAINOS

Minna on kotoisen Alajärveltä, mutta asuu nyt Soinissa. Hän valmistui optikoksi kymmenen vuotta sitten ja on Alajärven lisäksi työskennellyt optikkona Vantaalla, Porissa ja Vaasassa. Vuonna 2014 hän palasi näille seuduille ja on lasten syntymän jälkeen työskennellyt toisessa ammatissaan lääketeknikkona Alajärven Apteekissa neljän vuoden ajan.

Optikon työ on kuitenkin aina ollut hänelle se työ jota hän haluaa tehdä ja tilaisuuden auettua lähteä yrittäjäksi valinta oli varsin selvä. – Olen yrittäjän ja kirjanpitäjän tytär, joten yrittäjän arki on minulle tuttua ja oli tavallaan itsestään selvää haluta toimia itsekin yrittäjänä.

Hetki oli nyt hyvä niin Istolle ja Maritalle kuin Minnallekin, joten tuumasta ryhdyttiin toimeen.
Jatkossa Alajärven Optiikassa Minnan kanssa työskentelee toisena optikkona asiakkaille ennestään tuttu Kaija Palovuori.

Kaikki palvelut säilyvät ennallaan puhelinnumeroa myöten ja mm. alajärveläinen, erittäin pidetty silmälääkäri Ville Karjalainen on edelleen tavattavissa liikkeessä yhtenä tai kahtena päivänä viikossa tarpeen mukaan.

Suuria uudistuksia uusi yrittäjä ei lähdekään toteuttamaan, sillä hyvin toimivaa ei kannata muuttaa. Toki uuden yrittäjän kädenjälki tulee varmasti jatkossa näkymään etenkin, jos aika näyttää että uudistusta kaivataan.

Uutta optikkoliikkeessä toki on jatkuvasti, tälläkin hetkellä sisään ovat saapuneet kevään uutuusmallistot.

Siinä missä Minna on innolla tarttumassa vetovastuuseen yrityksessä, ovat Isto ja Marita valmiita aluksi pitämään pois 26 vuoden ajalta rästiin jääneet kesälomat. Totta puhuttuna päällimmäinen, pian toteutuva unelma on se maanantaiaamu, jolloin ei ole kiire palata kesämökiltä Karstulasta takaisin sorvin ääreen, vaan mökillä voi viettää vähän pidemmän jakson kerrallaan.

Lomaillessa on myös aikaa pohtia, mitä muuta tulevaisuus mahdollisesti toisi tullessaan, kokopäiväisiksi eläkeläisiksi ei sentään vielä ole tarkoitus jäädä.

– Olemme todella kiitollisia kaikille asiakkaillemme kuluneista vuosista, aika on ollut hyvin antoisaa juuri teidän vuoksenne, Marita ja Isto toteavat ja harmittelevat sitä, että koronatilanteen vuoksi ei ole mahdollisuutta järjestää yhteistä omistajanvaihdoskahvitusta asiakkaille.

Liike on suljettuna 31.5. ja 1.6. järjestelmämuutosten vuoksi ja avajaistarjouksia on toki luvassa, mutta kahvittelut siirretään siihen ajankohtaan, jolloin se voidaan toteuttaa turvallisesti.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät