-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Taimelan koulun kevätnäyttely hurmasi

”Lasimaalaukset” olivat lumoavan kauniita.

Taimelan koulu Lehtimäellä täyttää tänä vuonna 130 vuotta ja osana juhlavuoden tapahtumia järjestettiin koulun kevätnäyttelyyn Nuorisoseuran talolla.

Näyttely oli avoinna kahtena päivänä ja runsaslukuista vierailijajoukkoa opastivat koulun oppilaat vuoroillaan asiantuntevasti.

MAINOS

Esille oli saatu värikäs ja näyttävä kavalkadi siitä, mitä kaikkea kivaa koulussa tehdään kuviksen tunneilla.

Maasalon jalanjäljillä -teemassa näkyivät kylän oman taiteilijan vaikutukset.

Luokanopettajien johdolla lapset olivat laittaneet luovuuden kukkimana ja lopputuloksena oli toinen toistaan taidokkaampia töitä, joita oli todella kiva kiertää katselemassa ja jopa hämmästelemässä, miten taitavia oppilaat ovat olleet!

Monissa töissä näkyi vuodenaikoihin liittyneet ajankohtaiset aiheet ja olipa kolmas ja neljäsluokkalaiset paneutuneet myös kylän oman taiteilijan Antti Maasalon teoksiin ja laatineet oma taidettaan Maasalon jalanjäljillä.

Esillä oli kaikkien ikäluokkien taidetta aina aamu- ja iltapäivätoiminnasta eskareihin ja siitä eteenpäin eri luokka-asteiseen kuutosiin saakka.

Kutosluokkalaisten ”pyykkinarulla” oli ajateltavaa aikuisillekin!

Ekaluokan elämää oli esillä pienin käsin tehtyinä, kakkosluokkalaiset olivat tutustuneet materiaalien mahdollisuuksiin, kolmos-neloset taas olivat tehneet jo monipuolisesti erilaisia teoksia ja vitosluokkalaiset keskittyivät saamaan virkeyttä vuodenajoista ja maailmalla matkustelusta taiteen keinoin.

Kuudesluokkalaisten töissä näkyi jo katseet tulevaan, ja kävijöitä ihastuttivat ulkona pyykkinarulla roikkuvat ”pyykit” oman elämän voimalauseineen kuin kiinteistönhoitaja Erkki Linnasta tehty elokuvaprojektikin!

Tuula Jokiaho

Näyttely ei tarjonnut pelkkiä maalauksia, vaan myös ihan toisenlaista kaunista!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät