10.1 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Lehtimäen kotiseutumuseolle kansallispukulahjoitus

Tytön puvun kangasta.

Lehtimäki-seuran ylläpitämä kotiseutumuseo on saanut lahjoituksena lehtimäkeläisestä kodista kaksi kansallispukua, jotka ovat olleet aikoinaan Lyyli Josefiina Kurunmäen, os. Kesäniemen (v.1909-2003) käytössä.

Varmaa ei ole, onko hän ne itse tehnyt mutta aitoa käsitöitä ne ovat kuitenkin.

Kansallispukua on arvostettu kautta aikojen ja niitä käytettiin aiemmin juhlissa paljon useammin kuin nykyisin. Puvut lahjoitti Kirsti Laasonen, jolle Lehtimäki-seura lähettää kauneimmat kiitokset näistä upeista puvuista.

MAINOS

Pukulahjoituksen myötä Lehtimäki-seuralla alkoi mielenkiintoinen selvitystyö pukujen malleista ja historiasta. Varsin nopeasti saatiin selvitettyä, että naisen puku on Sulkavan vanha puku, mutta lapsen puvusta ei vielä ole saatu tietoja.

Jos tietäjiä puvusta löytyy, niin tietoa toivotaan osoitteeseen paivi.haapaniemi@gmail.com.

Tuula Jokiaho

Naisen pukuun kuuluu kaunis koru.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät