11.3 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS

Metsäpäivässä touhua lähes sadalle pienelle koululaiselle

Metsästä löytyi paljon materiaalia taiteen tekemiseen!

Alajärven 4H-yhdistys on järjestänyt useana vuonna Metsäpäivän koululaisille. Tänä vuonna Metsäpäivä järjestettiin Alakylän ja Ylikylän kouluille Alajärven kuntoradalla. yhteensä päivää osallistui 98 pientä oppilasta 0-6 luokilta sekä heidän opettajansa.

Mukana päivää järjestämässä olivat Alajärven 4H-yhdistyksen kanssa Metsänhoitoyhdistys, JAMI, Alajärven vapaa-aikapalvelut ja Riistanhoitoyhdistys. Paikalla oli myös ensiapuryhmä. Kuljetuksen paikalle hoiti Matka-Peura ja tuki kuljetukseen oli saatu Metsäsäätiöltä.

Päivän aikana koululaiset kiersivät pienemmissä ryhmissä eri järjestäjien puuhaamia rasteja suorittaen niillä annettuja tehtäviä.

MAINOS

Tarjolla oli niin puulajitunnistusta, tutustumista jokamiehenoikeuksiin, käpyrastia, luonnon seurantaa, luonnossa rentoutumista kuin luontotaiteen tekemistä vapaa-aikatoimen rastilla. Välillä nautittiin välipalaa ja tutustuttiin paikalla olleeseen mukavaan metsästyskoiraan!

Metsäpäivä on valtakunnallinen, perinteinen tapahtuma ja se on onnistuttu järjestämään vuosittain. Jopa viime vuonna päivä saatiin pidettyä, vaikkakin syksyllä, ja silloin paikalla olivat Taimelan koulun oppilaat.

Päivä saavuttaa kerta toisensa jälkeen suuren suosion osallistuvien lasten keskuudessa ja myös tällä kertaa into oli suurta säänkin helliessä tapahtumaa mitä parhaimmalla tavalla.

Tuula Jokiaho

Luontotaiteen tekeminen oli mukavaa puuhaa. Tässä piirretään ja suunnitellaan taideteoksen ääriviivoja.

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät