7.5 C
Alajärvi
tiistai 03.10.2023
spot_img
MAINOS

Herttualan tontti Soinissa herää kesään!

Soinin paraatipaikalla tyhjillään ollut Herttualan tontti herää kesään, kun innokkaat 4H-yrittäjät Lumina Kotanen, Veera Niemenaho ja Silja Lamminpää avaavat siinä kesäkioskin lauantaina 5.6.!

Paljon muutakin kivaa on luvassa, sillä viime kesänä järjestetty kesäkisa poiki ideoissaan monenlaista toivetta ja huolta siitä, että paikka ammottaa tyhjyyttään.

– Tämän vuoksi paikalle on hankittu kesäkioski ja alue on muutenkin siistitty, kertoo kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi. – Varat toteutukseen on otettu Soinin kunnan 130 -vuotisjuhlarahastosta. Kioskirakennus on paikallisen Alla Puun tekemä.

MAINOS

Tontilla on jo tällä hetkellä tulevien Erämessujen ja Soinilaisten muusikoiden illan mainokset ja sille on tulossa vielä Soinin infotaulu sekä Geopark -hankkeen infotaulu.

Lisäksi alueelle on tulossa paikallisen kuvataiteilijan Maj Syrjälän Soinin kuulua vaivaisakkaa esittävä taideteos, joka infoaa turisteille tästä ainutlaatuisesta nähtävyydestä ja toivottavasti innostaa heidät vierailemaan myös kirkonmäellä, johon vaivaisakka palaa pian restaurointiretkeltään.

Yrittäjät kioskille löytyivät mutkattomasti 4H:n kautta, sillä uudet yrittäjät olivat jo aikaisemmin haaveilleet kahvilan laittamisesta nuopparille. Tähän haasteeseen nämä 14 -vuotiaat tytöt tarttuivatkin innolla ja luvassa kioskilta onkin paitsi monipuolisia valikoimia, myös pirteää palvelua!

Tytöt lupaavat, että kioskilta löytyy karkkien, kahvin, limsan, jäätelön ja muiden perinteisten kioskiherkkujen lisäksi omatekemiä suolaisia ja makeita leivonnaisia, hyviä leipiä ja rinkeleitä. Luvassa on myös teemoja, esimerkiksi munkki- tai vohvelipäiviä!

Kioskilta voi ostaa Soini-aiheisia matkamuistoja, kuten pieniä tarjottimia, vaivaisakkoja, kuksia ja avaimenperiä.

Kioskin avajaiset on 5.6. kello 13 ja kioski on auki kesäkuussa viikonloppuisin ja juhannuksesta heinäkuun loppuun kello 12-20, paitsi maanantaisin ja tiistaisin se on suljettu. Kioski on avoinna vielä myös elokuussa Erämessu-viikonloppuna.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät