Entisiin Ylikylän koulun tiloihin Jamille varhaiskasvatuksen toimipiste

Mainos[adrotate banner="3"]

Varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho Alajärven kaupungilta toteaa, että kulunut toimintavuosi lähestyy loppuaan, ja se on sujunut koronan aiheuttamista muutoksista huolimatta hienosti.

– Siitä kiitokset varhaiskasvatuksen henkilöstölle, asiakkaille ja kaikille yhteistyökumppaneille. Nyt on hiljalleen aika suunnata ajatuksia uuteen toimintakauteen.

MAINOS

Vaikka syntyvyys on alueella edelleen laskussa, on varhaiskasvatuksen asiakasmäärä pysynyt jo vuosia samalla tasolla. Tulevana syksynä asiakkaita on kuitenkin aloittamassa aiempia vuosia enemmän.

Siitä syystä varhaiskasvatuksen palveluverkko laajenee ja uusi varhaiskasvatuksen toimipiste avataan Kurejoen Jamille entisen Ylikylän koulun tiloihin. – Uuden toimipisteen avulla varmistamme, että toimintamme säilyy edelleen laadukkaana sekä lakien ja asetusten mukaisena.

– Samalla pystymme tarjoamaan varhaiskasvatusta lähipalveluna myös läntisen Alajärven lapsiperheille. Kahden lapsiryhmän toimipiste aloittaa toimintansa 2.8. alkaen.

Keväällä uutisoitiin metsäryhmätoiminnan käynnistymisestä Mäntymäen päiväkodissa tulevana syksynä. Pohjatiedoista poiketen metsäryhmälle ei ollut tällä hetkellä asiakkaidemme keskuudessa tilausta. Mäntymäessä jatkaa isompien lasten ryhmä, joka hyödyntää muita ryhmiä enemmän luontoa ja lähiympäristöä muun toiminnan ohella.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu käynnistyy Lehtimäellä Käpälämäen päiväkodissa syyskauden alkaessa. Muut alueen viisivuotiaat kuuluvat kokeilun verrokkiryhmään. – Odotamme mielenkiinnolla uutisia kokeilun etenemisestä ja sen yhteydessä kehitettävistä uusista toimintamalleista.

Alajärven kaupungin järjestämän varhaiskasvatuksen arviontiin otetaan tulevana toimintavuonna käyttöön kehittävän palautteen toimintamalli. Toimintamallin avulla vastataan varhaiskasvatuslain mukaiseen velvoitteeseen arvioida järjestettyä varhaiskasvatusta.

MAINOS
Edellinen artikkeliExoskeletoneista apua työn kuormittavuuden hallintaan – Mäkelä Alu Oy aloittanut koekäytön
Seuraava artikkeliSinilevätilanne rauhallinen