Ankkurien naisille täysi pistepotti sateiselta Kotijoukkue-Areenalta

Mainos[adrotate banner="3"]

Seinäjoki-Alajärvi 0-2 (1-4, 4-9).

Ankkureiden vahva meno sai jatkoa Seinäjoella Maila-Jussien vieraana. Haastavissa olosuhteissa pelattu ottelu ei tarjonnut suuria tähtihetkiä, mutta ratkaisuhetkillä sinikeltaiset olivat jälleen riittävän vahvoja kääntääkseen pelin edukseen.

MAINOS

Avausjaksolla molempien joukkueiden sisäpeli ei ollut parhaimmillaan. Sateen kastelemat välineet tuottivat lyöntipelissä isoja ongelmia, mikä näkyi erityisesti turhien palojen määrässä molempien joukkueiden pelissä.

Ankkurit aloitti jakson juoksujen teon kuitenkin heti ensimmäisen tasoittavalla vuorolla. Oona Winterin puhtaalla välilyönnillä Carita Tunkkari pinkoi avausjuoksun.

Maila-Jussit tasoittivat numerot kolmannessa vuorossa, kun viimeisenä lyöjänä Vilma Hyytinen löi pallon väliin ja Hertta Turja juoksi kotipesään.

Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin Ankkureiden kolmannen tasoittavalla. 2-puolen harhaheitolla Tunkkari juoksu Ankkurit uudelleen 2-1-johtoon ja hetkeä myöhemmin Oona Haapasalo ja Tanja Tuomela lisäsivät välilyönneillä johdon 4-1:een Iina Koskelan ja Pihla Vaissin tuodessa.

Viimeisessä vuorossa ei juoksuja nähty, näin ollen jakso Ankkureille 4-1.

Toisella jaksolla Ankkurit aloittivat vahvasti omalla aloittavalla sisävuorollaan. Sofia Huuskon lyönnillä ja Tuomelan lyönneillä vieraat siirtyivät 2-0-johtoon Kiia Kangasahon ja Tunkkarit tuodessa.

Seinäjoki kuitenkin vastasi räväkästi omalla tasoittavallaan. Hienosti läpi pelin pelannut Hertta Turja puhkaisi 2-puolen 1+1-arvoisesti ja tilanne oli hetkessä tasan. Kunnarin jälkeen tilanne kuitenkin kuivui kokoon ja lisäjuoksut jäivät syntymättä.

Toisessa vuorossa Oona Haapasalo siirsi Ankkurit uudelleen johtoon hieman onnekkaalla 3-puolen lyönnillä.

Kotijoukkue tuli tasoihin toisessa vuorossa Kiia Marttalan takakentän lyönnillä, Fanny Tuurin karatessa kotiin tilanteeksi 3-3.

Kolmas vuoro mentiin jälkeen tasatahtiin. Ankkurit meni johtoon Haapasalon päivän kolmannella lyödyllä juoksulla, mutta Seinäjoki tuli takiaisena tasoihin Fanny Tuurin lyödessä Noora Heikkisen kotiin.

Neljännessä vuorossa Ankkurit ottivat peliinsä lisävaihteen ja ratkaisi ottelun. Kiia Kangasahon 2-puolen läpilyönti tuotti kunnarin tyhjään kenttään ja hetkeä myöhemmin 2-puolen harhaheitolla Kangasaho siirsi Ankkurit jo 5-3-johtoon. Sisävuoron jatkuessa Winter ja Haapasalo sekä Iina Koskela iskivät juoksun naiseen ja tilanne oli muuttunut Ankkureiden hyväksi 9-4:ään.

Seinäjoen viimeinen sisävuoro ei tuottanut juoksuja, vaan Senja Ahon johtama ulkokenttä piti kotijoukkueen nollilla ja Ankkureille hieno 2-0-voitto!

– Tänään oli haasteelliset olosuhteet. Pystyimme kuitenkin ratkaisupaikoissa olemaan hyviä. Ensimmäinen jakso oli selvemmin hallinnassa, mutta toisella jaksolla juoksuja tehtiin tasatahtiin ennen viimeistä vuoroa.

– Siinä kohtaa päätimme uskoa itseemme ja näyttää, että osaamme hoitaa asiamme tiukassa paikassa ja tällä kertaa niin myös kävi. Joukkue jaksaa yllättää kierros toisensa perään. Ensimmäinen neljännes peleistä takana ja 11 pistettä.

– Voittojen myötä paineita ei ole tarvetta kasvattaa vaan nautitaan jokaisesta mahdollisuudesta hankkia lisää pisteitä. Ennen juhannusta on kolme kotiottelua tiuhaan, saas nähdä meneekö Juhannus juostessa. Teen sen kyllä mielelläni.

MAINOS
Edellinen artikkeliAnkkureiden LähiTapiola pesiskoulu alkaa
Seuraava artikkeliPyöräsuunnistuksen MM-keskimatkat kisattiin Valkealammella – kuvasatoa!