11 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Fagerkullafest tarjoaa paitsi musiikkia, myös yhdessä tekemisen ja osallistumisen kokemusta

Lehtimäen vanhan pappilan Fagerkullan pihapiirissä on tekemisen meininkiä, kun talkoolaiset ahkeroivat saadakseen paikat valmiiksi keskiviikkoiltaa 7.7. ja Fagerkullafestejä varten.

Kyseessä eivät olekaan pelkät festit, vaan festien yleisöstä on noussut vuosien varrella niiden tekijöitä. Festit luovat uutta kulttuuria ja rohkaisevat oman luovuuden käyttöön.

Fagerkullassa pyritään tänäkin päivänä viljelemään, varjelemaan ja vahvistamaan yhteisöllisyyttä, onhan pappila nähnyt elämää jo toista vuosisataa aina pettuleivästä Fagerkullafesteihin.

MAINOS

Tapahtumasta erityisen tekee sen tunnelma, jolle puitteet vanha miljöö. Yleisöön on helppo tulla mukaan ja nautiskella musiikista sekä tavata tuttuja.

Festitiimiin kuuluvat diakoni Ulla Anttila ja Fagerkullan isäntä Marko Isolehto kertovat, että festit järjestetään nyt neljättä kertaa, tosin viime kesänä ne järjestettiin vain striimattuna koronatilanteen vuoksi.

Nyt festit ovatkin tulossa sen sijaan entistäkin konkreettisemmalla jalustalla, rakentuuhan pihapiiriin vanhan navetan raunioituneen kiviseinän kupeeseen pysyvä esiintymislava festejä varten.

– Festien toteuttamiseksi jokaisella on mahdollisuus tuoda yhteiseen käyttöön omaa osaamistaan, Ulla iloitsee ja kertoo, että alkukesä on todella osoittanut, miten monenlaista osaamista yhteisöstä löytyykään!

Lavan rakentamiseen on saatu rahoitus Aisaparin kautta ja käynnistymässä on myös kehittämishanke seuraavalle vuodelle. Suunnitelmissa on festien tuntumassa järjestettävä aikuisten bändileiri, jonka päätöskeikka on sekin hyvä järjestää nyt rakentuvalla, noin 50 neliöisellä lavalla.

Lavan sijainti on uskomattoman hieno, sillä sen edessä kohoaa rinne pappilan pihaan, kuin luonnon katsomona kohti lavaa. Festeille rinteeseen laitetaan räsymattoja, tuoleja ja vilttejä, joissa kuulijat voivat istua.

Ulla kiittää Markoa siitä, että hän on avannut oman kotinsa yhteiselle tekemiselle. Hänen tuvassaan käy myös talviaikaan bändejä treenaamassa. Niistä yksi, Priesthouse Ensemble paikallisine solisteineen, nousee lavalle myös festeillä.

Lavalla nähdään lisäksi muun muassa Jukka ja Tove Leppilampi sekä Jippu ja Benjamin Roth ja monia muita, joten illan tarjonta on paitsi tasokasta, myös monipuolista.

Pihapiirissä sijaitsevaan renkitupaan on festien ajaksi tulossa Marjo Kalavaisen taidenäyttely ja puffetissa on tarjolla lettuja ja makkaraa, mutta paikalle voi mainiosti suunnata myös oman picnickorin kanssa!

Turvavälien mahdollistamiseksi festeille myydään vain 200 lippua ja jos luvassa on jatkuvaa sadetta, on valmiudet siirtää tapahtuma kirkkoon.

Fagerkullafestit starttaavat kello 18 ja musiikkia on luvassa kello 21 saakka. Ulla ja Marko muistuttavat, että kauempaa paikalle saapuvien ei kannata lähteä Lehtimäelle vain illaksi, sillä Lehtimäki on todellinen kesäpaikka, johon kannattaa tulla vaikka koko päiväksi!

– Täällä on hyviä ravintoloita, hienoja taidenäyttelyjä esimerkiksi Sari Haapaniemen Ateljeessa, on Suokonmäki näkötorneineen ja Valkealammen hienot ulkoilualueet. Lehtimäki on upea kesäkylä, se on elämys!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät